Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev brat zatrjuje, da se Benedikt XVI. počuti še povsem sveže

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 27. 12. 2012 / 14:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev brat zatrjuje, da se Benedikt XVI. počuti še povsem sveže

Georg Ratzinger je v pogovoru za bavarski radio pojasnil, da ima njegov brat Joseph težave pri hoji, 'ampak v starosti je vse skupaj malce bolj truda polno'.

Papež Benedikt XVI. se po besedah svojega brata Georga Ratzingerja kljub svojim 85 letom še vedno počuti 'odlično in razmeroma sveže'. Kot je poročala nemška katoliška agencija KNA, je nekdanji vodja regenburškega cerkvenega deškega zbora v božičnem pogovoru za bavarski radio povedal, da papežu zdravje še vedno služi. »Moj brat ostaja tudi razmeroma svež, saj se neprestano giblje in po mojem mnenju to kar pripomore k boljšemu počutju, tako telesno kot duhovno.« Omejitve starosti papež kar potrpežljivo prenaša. S hojo ima nekaj težav, 'ampak v starosti je vse skupaj malce bolj truda polno'.

Georg Ratzinger, ki bo 15. januarja prihodnje leto dopolnil 89 let, je božične praznike preživel pri svetem Janezu v Regensburgu. Jutri naj bi po navedbah nemških medijev odpotoval v Rim. Darila za svojega brata je v Vatikan poslal že pred prazniki. Med vrsto glasbenih zgoščenk je tudi posnetek maše v h-molu Johanna Sebastiana Bacha, ki si ga je papež zaželel. V središču božičnega praznovanja pa seveda niso bila darila. »Ima vse, kar potrebuje, priskrbeti kakšne posebnosti ali redkosti pa je v mojih letih že kar zahtevna naloga, poleg tega so resnične redkosti tudi zelo drage«, je pojasnil Ratzinger starejši.

Večeri konec decembra in v začetku januarja, ki jih Georg Ratzinger s svojim bratom preživlja v Vatikanu, so izredno prijetni, je v pogovoru zaupal nekdanji kapelnik. Izobraženi cerkveni glasbenik tako zaigra na klavir, najožji krog papeževih sodelavcev, med njimi dve redovnici, ki vodita papeževo gospodinjstvo, in njegovi tajniki pa prepevajo božične pesmi. Po domačem 'koncertu' postrežejo z božičnim pecivom in vročim punčem.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh