Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papežev dokument bo potrdil sinodalne smernice«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 05. 04. 2016 / 07:40
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:28
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papežev dokument bo potrdil sinodalne smernice«

Kardinal Kasper: »Nauk ne bo spremenjen, lahko pa pride do sprememb v praksi.«

Upokojeni kardinal v rimski kuriji, 83-letni Walter Kasper, svari pred prevelikimi pričakovanji pred objavo uradnega sklepnega dokumenta vesoljne škofovske sinode o zakonski zvezi in družini, obenem pa potrjuje, da papeževo besedilo potrjuje sinodalne smernice: »Papež ni revolucionar, ampak reformator. Od njega ne pričakujem revolucionarnega besedila«, je kardinal Kasper dejal minuli konec tedna med zasedanjem Evropskega apostolskega kongresa o usmiljenju v italijanski prestolnici.



Glede znova civilno poročenih parov, je pojasnil kardinal, »ne bo prišlo do spremembe nauka, lahko pa bi malce spremenili prakso«. Tako bi morda takšnim parom lahko omogočili opravljanje »značilnih nalog laiškega služenja v župnijskih občestvih«.

Nekdanji predsednik Papeškega sveta za edinost med kristjani pa je tudi priznal, da še ni prebral »niti vrstice« sklepnega sinodalnega dokumenta z naslovom Amoris laetitia (Veselje ljubezni), ki ga bosta v petek v Vatikanu predstavila kardinala Schönborn in Baldisseri. Vendar je prepričan, da je papež »sledil začrtanim smernicam sinode«, je zatrdil kardinal Kasper.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh