Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papežev eksorcist«: Russell Crowe kot filmski oče Gabriele Amorth

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 08. 07. 2022 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 06.07.2022 / 14:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
»Papežev eksorcist«: Russell Crowe kot filmski oče Gabriele Amorth
Oče Gabriele Amorth (1925-2016). FOTO: arhiv Družine

»Papežev eksorcist«: Russell Crowe kot filmski oče Gabriele Amorth

Od smrti očeta Gabrieleja Amortha (1925-2016) še ni minilo šest let, pa so v Hollywoodu že sklenili, da bodo na velika platna prenesli življenje človeka, ki je bil desetletja najbolj izkušen eksorcist, znan po svojem boju proti satanu.

Umrl je v 91. letu starosti, potem ko je opravil več kot 80.000 eksorcističnih obredov, odkar je bil leta 1985 izbran za to nalogo, spominjajo pri spletnem portalu kath.net. Leta 1990 je ustanovil Mednarodno združenje eksorcistov. Nekatere njegove izjave, v katerih je svaril pred hudičem, predvsem pa je govoril o mogočni Božji moči, nam bodo za vedno ostale v spominu. Med drugim je rekel: »Hudič je tisti, ki se po Božji milosti začne tresti, ko vidi, da sem se nekje pojavil.«

Film o očetu Amorthu bo grozljivka z naslovom Papežev eksorcist v režiji Juliusa Averyja.

Hollywood zdaj pripravlja film o očetu Amorthu, v njem pa bo, kot poroča The Hollywood Reporter, glavno vlogo odigral Russell Crowe, eden najslavnejših igralcev, ki je prejel oskarja za film Gladiator. Novozelandec bo torej tokrat nastopil v vlogi italijanskega eksorcista. Film bo grozljivka z naslovom Papežev eksorcist (The Pope's Exorcist) v režiji Juliusa Averyja, tudi režiserja grozljivke Operacija Overlord, ki se dogaja med drugo svetovno vojno. Snemanje se bo predvidoma začelo septembra.

Russell Crowe. FOTO: Wikipedia

Film Papežev eksorcist je nastal v produkciji podjetja Screen Gems, ki je pravice za življenjsko zgodbo očeta Amortha pridobilo od Michaela Patricka Kaczmareka. Pogodba je vključevala pravice za mednarodno knjižno uspešnico Amorthovih spominov, Izganjalčeva pripoved.

Amorthov lik se na velikem platnu ne bo pojavil prvič: leta 2018 je bil predstavljen dokumentarec z naslovom Hudič in oče Amorth.

Amorthov lik se na velikem platnu ne bo pojavil prvič: leta 2018 je William Friedkin, ki je leta 1972 posnel film Izganjalec hudiča, po mnenju mnogih najboljšo grozljivko v zgodovini, predstavil dokumentarni film Hudič in oče Amorth, v katerem je zabeležen dejanski obred eksorcizma, ki ga je maja 2016 opravil mož, celih enaintrideset let uradni rimski eksorcist.

Dokumentarec temelji na Friedkinovem dojemanju vsega, kar vidi, na seansah, ki se jih udeležuje in snema, ter na njegovih pogovorih s psihiatri in nevrokirurgi, ki razpravljajo o predstavljenem primeru.

Kupi v trgovini

Izganjalčeva pripoved
Zgodovina
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh