Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev Fiat Panda prodan, izkupiček namenjen brezdomcem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 01. 2015 / 09:58
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev Fiat Panda prodan, izkupiček namenjen brezdomcem

Več tisoč prodanih srečk, 43 nagrad za loterijo prispeval tudi papež Frančišek.

Vatikan je vnovčil številne darove papeža Frančiška. Governatorat Vatikanske države je minuli konec tedna objavil zmagovalne številke prodanih srečk, med 43 nagradami pa so bili med drugim avtomobil Fiat Panda, več koles in tandem, aparat za hitro pripravo kave in video kamera.



Štirje rimski otroci so minuli četrtek izžrebali dobitnike bogatih nagrad. Cena srečke je bila deset evrov, izkupiček loterije pa bo šel v dobrodelne namene; papežu Frančišku naj bi ga izročili v naslednjih dneh. V governatoratu so omenjali »precejšnjo vsoto« in so se več tisoč kupcem prijazni zahvalili za udeležbo pri loteriji. Najvišji dobiček je zadela srečka s številko 28.911.

Papež Frančišek skoraj vsak teden prejme ogromno daril, tako od uradnih obiskovalcev, državnikov, kot tudi od številnih udeležencev tedenskih splošnih avdienc na Trgu sv. Petra v Vatikanu.

Papeška ustanova za apostolske nabirke je že pred začetkom loterije potrdila, da želi v hladnih mesecih zbrati dodatna sredstva za uboge in brezdomce. Za zbiranje sredstev je pristojen poljski nadškof Konrad Krajewski. Papež Frančišek je predlog spontano podprl in med nagrade dal na voljo svoja darila. Med tolažilnimi nagradami so med drugim papeški dežniki in različne knjige.

Nadškof Krajewski, ki je prej delal na uradu za bogoslužne dejavnosti, je bil pred dobrim letom imenovan za vodjo ustanove za apostolske nabirke. Od papeža je dobil izrecna navodila, naj svoje nove službe ne opravlja zgolj za pisarniško mizo. »Ti moraš biti moja podaljšana roka in moraš deliti darove najrevnejšim in najbolj ubogim v tem mestu«, je poljski nadškof tedaj navedel besede svetega očeta.

Med njegova vsakodnevna opravila tako zdaj sodi obisk rimskih predmestij, kamor se odpelje z malim osebnim avtomobilom, tam pa potrebnim pomaga denimo pri plačilih računov za elektriko ali najemnino. Na njegovo pobudo bodo med kolonadami na Trgu sv. Petra v Vatikanu zgradili prhe za brezdomce, pogosto pa ga je moč videti, kako razdeljuje večerjo mestnim revežem, ki prenočujejo pred prostori vatikanskega tiskovnega urada.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh