Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papežev« nogometni klub bo prvak Latinske Amerike

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 08. 2014 / 15:27
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papežev« nogometni klub bo prvak Latinske Amerike

Od stote obletnice kluba San Lorenzo leta 2008 je papež njegov častni član.

Nogometni klub papeža Frančiška si je prvič v svoji zgodovini zagotovil pokal Latinske Amerike, »Copa Libertadores«, kar je enakovredno evropski »Ligi prvakov«.



»Atletico San Lorenzo de Almagro« iz Buenos Airesa je zmagal v finalni povratni tekmi proti klubu iz paragvajske prestolnice, »Nacional Asuncion«. Enajstmetrovka v prvem polčasu je zadostovala za veliko zmagoslavje argentinskih nogometašev po prvi, neodločeni tekmi z enim doseženim golom za vsako moštvo.

Leta 2002 je ekipa iz mestne četrti Flores osvojila pokal »Copa Sudamericana«, enakovreden pokalu Uefa.

Nogometni klub »Atletico San Lorenzo« je leta 1908 ustanovil salezijanski pater. Od stotega jubileja leta 2008 je njegov častni član tudi papež Frančišek. Kapelo novega stadiona Gasometer je ob jubileju blagoslovil tedanji kardinal Jorge Mario Bergoglio.

Temeljni kamen neuničljive Bergoglieve ljubezni do njegovega kluba je bil položen v zmagovitem letu 1946, ko je deček Jorge s svojo družino obiskal nogometni stadion. Kot zagotavlja podpredsednik kluba Marcelo Tinelli, papež še danes kot »član št. 88235« redno plačuje klubsko članarino.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh