Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev obisk Libanona najverjetneje prestavljen

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 09. 05. 2022 / 20:02
Oznake: Papež
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.05.2022 / 20:05
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papežev obisk Libanona najverjetneje prestavljen
Papež naj bi obiskal Libanon sredi junija. FOTO: Vatican News

Papežev obisk Libanona najverjetneje prestavljen

Obisk papeža Frančiška v Libanonu, ki je bil načrtovan za sredino junija, bo po poročanju več medijev verjetno prestavljen. Razlog, ki ga navajajo vatikanski dopisniki in libanonski mediji, so njegove nenehne težave s koleni.

Libanonski minister za turizem Walid Nassar je zanikal, da je bil papežev obisk odpovedan. V najboljšem primeru bo zaradi zdravstvenih razlogov preložen, poroča avstrijski Kathpress. Uradno sporočilo naj bi s Svetega sedeža objavil v naslednjih dveh dneh.

Obisk naj bi bil prvotno 12. ali 13. junija

Vatikan sicer še ni uradno potrdil obiska papeža v Libanon. V začetku aprila so iz urada predsednika v Bejrutu sporočili le, da želi papež Frančišek državo obiskati sredi junija. Kot datuma potovanja sta bila nazadnje omenjena 12. in 13. junij.

Julija obisk DR Kongo in Južnega Sudana

Papež želi v začetku julija obiskati Demokratično republiko Kongo in Južni Sudan, Vatikan je to potovanje že potrdil, zato poznavalci predvidevajo, da se želi papež pred tem umiriti. Že nekaj tednov namreč trpi za hudimi bolečinami v desnem kolenu. Pred nekaj dnevi se je papež prvič v javnosti pojavil na invalidskem vozičku, ko je številne goste sprejel le sede.


Kupi v trgovini

Tviti papeža Frančiška
Papeži
9,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh