Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev obisk na Slovaškem le za cepljene

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 22. 07. 2021 / 08:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.07.2021 / 08:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papežev obisk na Slovaškem le za cepljene
Obvezno cepljenje za udeležence papeževega obiska je skupna odločitev slovaške vlade v Bratislavi in Slovaške škofovske konference FOTO: Vatican Media

Papežev obisk na Slovaškem le za cepljene

Vsi, ki želijo iz neposredne bližine doživeti papežev obisk na Slovaškem morajo biti povsem precepljeni.

To je skupna odločitev slovaške vlade v Bratislavi in Slovaške škofovske konference, kot je po navedbah spletnega portala kath.net poročala slovaška agencija TASR. Omogočen dostop le za cepljene udeležence je po mnenju predsednika Slovaške škofovske konference Stanislava Zvolenskega edina možna pot.

Omogočen dostop le za cepljene udeležence je edina možna pot.

Papež Frančišek bo Slovaško obiskal med 12. in 15. septembrom letos. v Vatikanu so včeraj objavili program potovanja na Madžarsko in Slovaško. V madžarski prestolnici se bo sveti oče udeležil sklepa svetovnega evharističnega kongresa, na Slovaškem pa bo poleg prestolnice Bratislave obiskal še mesta Prešov, Košice in Šaštin. V obeh državah se bo srečal s cerkvenim in političnim vrhom.

Včeraj sta bila objavljena tudi logotip in geslo obiska na Slovaškem: Frančišek bo to vzhodnoevropsko državo obiskal v znamenju Device Marije, saj slovaški verniki zelo častijo Žalostno Mater in že stoletja kličejo njeno pomoč. Geslo Frančiškovega obiska na Slovaškem je »Z Marijo in Jožefom na poti k Jezusu«, na logotipu pa je v spodnjem delu znotraj srca upodobljena cesta, ki simbolizira pot proti križu.

Znana sta tudi že geslo in logotip papeževega obiska na Slovaškem FOTO: Vatican Media

Nalaganje
Nazaj na vrh