Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Znana tudi logotip in geslo papeževega potovanja na Slovaško

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 21. 07. 2021 / 16:38
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 21.07.2021 / 16:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Znana tudi logotip in geslo papeževega potovanja na Slovaško
Logotip vsebuje belo, modro in rdečo barvo slovaške zastave ter belo in rumeno barvo vatikanske države FOTO: Vatican Media

Znana tudi logotip in geslo papeževega potovanja na Slovaško

Geslo Frančiškovega obiska na Slovaškem septembra letos je »Z Marijo in Jožefom na poti k Jezusu«.

Kot poroča Radio Vatikan, je geslo zapisano tudi na logotipu, na katerem je v spodnjem delu znotraj srca upodobljena cesta, ki simbolizira pot proti križu. Ta znova kliče k ljubezni do Jezusa, sv. Jožefa in Device Marije, zavetnice Slovaške. Sedem zvezd nakazuje ime, ki ga ljudska pobožnost daje Devici: »Naša Gospa sedmih žalosti«. Logotip vsebuje belo, modro in rdečo barvo slovaške zastave ter belo in rumeno barvo vatikanske države.

Devica Marija, Božja Mati, je ljubila Jezusa Kristusa z vsem srcem in mu je vedno stala ob strani ne glede na nevarnosti ali bolečine, simboliko logotipa pojasnjujejo pri Radiu Vatikan. Slovaški verniki zelo častijo Žalostno Mater in že stoletja kličejo njeno pomoč.

Slovaški verniki zelo častijo Žalostno Mater in že stoletja kličejo njeno pomoč.

Papež Frančišek je v apostolskem pismu Patris Corde usmeril pozornost na Jožefovo očetovsko srce, katerega zgled vabi, da se obrnemo na Jezusa in ga vsak dan iščemo. Sveta družina pa nas spodbuja, da napredujemo po poti k Jezusu.

Tematika logotipa izraža molitev, da bi obisk papeža Frančiška na Slovaškem okrepil vero in med ljudmi obnovil željo, da bi sledili stopinjam Gospoda Jezusa, ki »ni prišel, da bi mu stregli, temveč da bi stregel in dal svoje življenje« (Mt 20,28).

Nalaganje
Nazaj na vrh