Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Program papeževega obiska v Budimpešti in na Slovaškem

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 10. 09. 2021 / 09:00
Oznake: Cerkev, Papež, Svet
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 10.09.2021 / 08:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Program papeževega obiska v Budimpešti in na Slovaškem
Po enodnevnem obisku Madžarske bo sveti oče za tri dni odpotoval še na Slovaško FOTO: Vatican Media

Program papeževega obiska v Budimpešti in na Slovaškem

Papež Frančišek v nedeljo potuje v Budimpešto, nato ga pričakujejo še na Slovaškem.

Povod za obisk Budimpešte je mednarodni evharistični kongres, na Slovaškem pa bo, kot poroča spletni portal Vatican News, obiskal prestolnico Bratislavo ter mesta Prešov, Košice in Šaštin.

Med nedeljskim obiskom v Budimpešti se bo papež Frančišek srečal tudi s predsednikom madžarske vlade Viktorjem Orbanom in predsednikom države Janosom Aderjem, kot je razvidno iz programa, ki so ga konec letošnjega julija objavili v Vatikanu. Po enodnevnem obisku Madžarske bo sveti oče za tri dni odpotoval še na Slovaško.

Povod za obisk Budimpešte je mednarodni evharistični kongres.

Na programu sedemurnega obiska v madžarski prestolnici je poleg srečanja z državnim vrhom v Muzeju likovne umetnosti tudi prijateljsko srečanje s tamkajšnjimi škofi ter predstavniki Ekumenskega sveta Cerkva in judovske skupnosti. Vrhunec obiska na Madžarskem predstavlja sklepno bogoslužje mednarodnega evharističnega kongresa s papežem Frančiškom na Trgu herojev v Budimpešti.

Srečanje s slovaško predsednico Zuzano Čaputovo

Na Slovaškem, kamor bo sveti oče odpotoval 12. septembra popoldne, so poleg prestolnice Bratislave na programu še obiski Prešova, Košic in Šaština. Takoj po prihodu na Slovaško se bo Frančišek zasebno sestal s člani Družbe Jezusove na apostolski nunciaturi v slovaški prestolnici. Naslednji dan se bo v v predsedniški palači v Bratislavi srečal s slovaško predsednico Zuzano Čaputovo ter člani diplomatskega zbora, predstavniki civilne družbe in Katoliške cerkve.

Na Slovaškem bo papež obiskal prestolnico Bratislavo ter mesta Prešov, Košice in Šaštin.

Popoldne istega dne bo zasebno obiskal cerkveno ustanovo »Center Betlehem« in se nato srečal s predstavniki tamkajšnje judovske skupnosti. Sledili bosta srečanji s predsednikom slovaškega parlamenta Borisom Kollarjem in predsednikom vlade Eduardom Hegerjem.

14. septembra so med drugim na programu obisk z Rimsko-katoliško cerkvijo povezane grško-katoliške nadškofije v Prešovu ter srečanje s predstavniki romske skupnosti in mladih v Košicah. Zadnji dan obiska, 15. septembra, bo papež Frančišek pred vrnitvijo v Vatikan popoldne obiskal še narodno svetišče v Šaštinu.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh