Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev obisk na Slovaškem še ni potrjen

Objava: 23. 03. 2010 / 08:52
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:04
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev obisk na Slovaškem še ni potrjen

Slovaška škofovska konferenca je minuli teden zaključila z rednim zasedanjem

Vatikan v naslednjih mesecih še ne more potrditi papeževih načrtov za apostolska potovanja v prihodnjih letih, je minuli teden slovaškim škofom sporočil vatikanski državni tajnik, kardinal Tarcisio Bertone. Zaenkrat še ni mogoče, da bi potrdili obisk svetega očeta na Slovaškem, ki ga tamkajšnji škofje predvidevajo za 5. julij 2012. Podatke so posredovali s Tiskovnega urada Slovaške škofovske konference ob koncu rednega letnega zasedanja slovaških škofov.

Slovaška škofovska konferenca je lanskega oktobra izrazila željo, da bi sveti oče 5. julija 2012, na praznik apostolov sv. Cirila in Metoda, obiskal njihovo deželo. Benedikt XVI. naj bi na ta dan slovesno odprl začetek praznovanj ob 1150-letnici prihoda slovanskih apostolov na področje današnje Slovaške. Leto dni kasneje, ko bodo na Slovaškem obhajali dejansko 1150-letnico, naj bi slovesnosti dosegle svoj vrhunec.

Krajevna slovaška Cerkev želi s papeževim obiskom pridobiti novih spodbud za obnovo vere in krščanskih vrednot v deželi, je v pogovoru za avstrijsko katoliško agencijo pojasnil slovaški nadškof František Tondra. Ena izmed ključnih težav na Slovaškem je naraščajoče pomanjkanje krščanskih vrednot, za kar po nadškofovem mnenju precejšnjo krivdo nosijo tudi mediji.

Rednega letnega zasedanja Slovaške škofovske konference se je udeležilo osemnajst škofov, pa tudi apostolski nuncij na Slovaškem, Mario Giordana. Kot častni gost se jim je pridružil slovaški kardinal Jozef Tomko. Škofje so zasedanje zaključili s slovesno nedeljsko sveto mašo, med katero so obeležili dvajseto obletnico škofovskega posvečenja škofa iz Banske Bistrice, Rudolfa Balaza.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh