Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

»Papežev obisk v Luthrovem letu izvrstna zamisel«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 01. 2015 / 15:32
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

»Papežev obisk v Luthrovem letu izvrstna zamisel«

Nemški škof Clemens si prizadeva za Frančiškov obisk Nemčije v letu 2017.

Nemški škof Josef Clemens si prizadeva, da bi papež Frančišek v letu 2017, ko bomo obhajali jubilej reformacije, obiskal Nemčijo. »Papež v spominskem Luthrovem letu pri nas – to bi bila seveda izvrstna zamisel«, je škof Clemens dejal v pogovoru za nemški časnik Rheinische Post.



Clemens, ki je bil med drugim v Vatikanu 19 let eden najožjih sodelavcev kasnejšega papeža Benedikta XVI., je Frančiška označil kot »pravega« za krščansko »splošno mobilizacijo vseh sil«. Ta izraz pa ni mišljen v smislu napada: »Kristjani svojega krščanstva ne bi smeli usmerjati proti islamu ali kateri koli drugi religiji, ampak v lastno krščansko kulturo. Ne bi se smeli omejevati, ampak se enkrat za vselej dokončno ozavestiti, za kaj vse se imamo Evropejci zahvaliti krščanstvu.« Vsak posamezni kristjan je poklican, da nastopi proti ogrožanju krščanske Evrope.

Škof Clemens je še pojasnil, da bi si sam, če bi bil na čelu škofije, »intenzivno prizadeval za takšno ozaveščanje in bi okrepljeno izkoriščal neizmerne krščanske potenciale«. Mednje med drugim sodijo prostovoljno služenje v cerkvenih ustanovah ter občestveno in mladinsko delo. »Ostati moramo bliže žogi«, poziva škof. »Mnogi naši odgovorni bi se morali malce bolj ozirati okoli po svetu, da bi razumeli, v kako dobrem izhodiščnem položaju se pravzaprav nahajamo.«

Papež Frančišek je pravi človek za razcvet v Cerkvi, ker »ustanovi Cerkve, pa tudi Vatikanu, jasno sporoča, da ima prednost pred vsem drugim oznanjanje evangelija«, je dejal Clemens. Papežev nagovor kuriji tik pred božičnimi prazniki »ni bila zgolj pridiga, pač pa nezgrešljivi poziv k spoznanju, da se morajo duhovniki in škofje zavedati posebnosti svojega poklica in svoje služenje usmeriti zgolj v evangelij, in ne smejo dopustiti, da bi jih pri njihovem delovanju vodili posvetna in karierna preračunljivost«.

Vir: kath.net
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh