Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev obisk v Sveti deželi »zgodovinskih razsežnosti«

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 08. 01. 2014 / 08:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papežev obisk v Sveti deželi »zgodovinskih razsežnosti«

Papežev obisk v Sveti deželi »zgodovinskih razsežnosti«

Latinski pomožni škof v Jeruzalemu upa na »resnično nove poti v ekumenskih in medverskih odnosih«.

Potovanje papeža Frančiška v Sveto deželo in njegovo srečanje s carigrajskim ekumenskim patriarhom Bartolomejem I. bo »zgodovinskih razsežnosti« - tako kot »objem« papeža Pavla VI. in patriarha Atenagorasa pred 50 leti, je v pogovoru za Radio Vatikan dejal latinski pomožni škof v Jeruzalemu, William Shomali. »Ta obisk bo spodbudil nove dražljaje v odnosih s pravoslavnimi, muslimani in judi. Tako nam daje upati izredna osebnost papeža Frančiška«, je pojasnil pomožni škof, ki upa na »resnično nove poti v ekumenskih in medverskih odnosih«.

Tudi frančiškanski kustos v Sveti deželi, p. Pierbattista Pizzaballa, se je navdušeno odzval na napoved papeževega potovanja v Sveto deželo: »Vsi so vedeli, da se to potovanje pripravlja, toda uradna napoved z datumi in kraji je resnično veselje, ki ga bolj ali manj vsi občutimo, udejanila«.





Pomembneje od protokolarnih vprašanj je »neizmerno veselje tamkajšnjih prebivalcev, ki jih ima papež tako rad«. »V Betlehemu in Jeruzalemu so zapeli vsi cerkveni zvonovi«, je pojasnil frančiškanski kustos, ki pred papeževim obiskom iskreno upa na »spremembe napetega položaja na Bližnjem Vzhodu«, žal »z veliko stvarnosti in malo zaupanja, da bi do teh sprememb lahko prišlo v tako kratkem času«.

Papež Frančišek bo v Sveto deželo poromal med 24. in 26. majem letos, obiskal pa bo jordansko prestolnico Aman, Betlehem in Jeruzalem. Vrhunec njegovega obiska bo obhajanje »ekumenskega srečanja« s carigrajskim patriarhom Bartolomejem I. in z vsemi predstavniki krščanskih Cerkva, ki so navzoče v baziliki Božjega groba v Jeruzalemu. To bo drugo potovanje papeža Frančiška v tujino, potem ko se je lani poleti udeležil svetovnega dne mladih v brazilskem Riu de Janeiru.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh