Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev pozdrav novinarjem vatikanskega dnevnika

Objava: 24. 12. 2009 / 10:28
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev pozdrav novinarjem vatikanskega dnevnika

Sveti oče je pozdravil pobudo, da bodo bralcem v božičnem času ob nakupu časopisa podarili podobo jaslic

Papež Benedikt XVI. je minulo nedeljo po molitvi angelovega češčenja ‘prisrčno pozdravil’ tudi vse novinarje in zaposlene pri vatikanskem dnevniku ‘L’Osservatore Romano’. Podprl je njihovo pobudo, da bodo v božičnem času ob nedeljah in sredah, torej ob dnevih, ko se na Trgu sv. Petra v Vatikanu zbere največje število romarjev, tam postavili stojnico, kjer bo mogoče kupiti izvod dnevnika, temu pa bo priložena podoba jaslic.

S tem projektom želijo pri vatikanskem dnevniku časopis približati romarjem, ki pridejo v Vatikan, obenem pa bodo s prihodki prodaje pomagali pri gradnji šole v Demokratični republiki Kongo. V nedeljski številki časopisa so objavili tudi vest, da bodo z zadnjo letošnjo nedeljo povečali svojo mednarodno distribucijo, saj bo španski dnevnik ‘La Razon’ odslej tiskal in prilagal vatikanski dnevnik k svoji nedeljski izdaji. 200.000 izvodov nedeljske izdaje, ki jih bodo tiskali v španščini, se bo pridružilo tistim, ki jih že tiskajo v Vatikanu, Argentini, Mehiki in Peruju.

Podobno pobudo so leta 2008 sprožili pri italjanskem dnevniku ‘L’Eco di Bergamo’, ki ga vsako nedeljo razdelijo skupaj z vatikanskim dnevnikom. To je bil prvi tovrstni dogovor s časopisom, ki ga prodajajo po vsej državi.

Pri španskem dnevniku ‘La Razon’ pa so pojasnili, da tedenska priloga vatikanskega ‘L’Osservatoreja’, ki ga bodo tiskali v barvni tehniki, španskih bralcev ne bo stala dodatnega denarja. Tudi v Vatikanu so izrazili svoje zadovoljstvo ob sodelovanju s španskim dnevnikom, saj je ‘Španija dežela z mogočnim katoliškim izročilom, ki pa ji, podobno drugim evropskim državam, grozi sekularizacija.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh