Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papežev poziv mladim: Ne podlezite potrošništvu!

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 29. 03. 2012 / 08:34
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papežev poziv mladim: Ne podlezite potrošništvu!

Včeraj so v Vatikanu objavili poslanico Benedikta XVI. ob letošnjem svetovnem dnevu mladih z naslovom ‘Veselite se v Gospodu zmeraj!’.

Papež Benedikt XVI. mlade vsega sveta svari pred prevladujočim potrošništvom in lažnimi obljubami sreče. Da bi lahko okusili ‘resnično veselje’, je potrebno takšne skušnjave prepoznati, je zapisano v papeževi poslanici ob katoliškem svetovnem dnevu mladih, ki ga letos obhajamo na cvetno nedeljo, 1. aprila. Sodobna kultura nas zapeljuje, naj ves čas iščemo hipno zadovoljevanje potreb in sledimo logiki potrošništva. Izkušnje pa učijo, da posedovanje stvari samodejno ne zagotavlja sreče. Mednarodni dan mladih vsako leto obhajamo na cvetno nedeljo, letos s prireditvami na ravni krajevnih Cerkva.

Papež v svoji poslanici poudarja vrednoti velikodušnosti in zanesljivosti. Mladi morajo razvijati svoje darove in jih uporabljati v dobro soljudi. Ne bi se smeli zadovoljiti zgolj z minimalnim prispevkom družbi, pač pa bi si morali prizadevati za pravičnejšo in bolj človeško družbo. Njihovega življenja naj ne vodi le pehanje za oblastjo, materialnim uspehom in denarjem.

Benedikt XVI. mlade poziva, naj svoje veselje delijo z drugimi. Še posebej ‘v teh težkih časih’ morajo ostalim mladim prinašati krščansko sporočilo veselja in upanja. Krščanstvo ne omejuje svobode in ne nasprotuje človekovemu prizadevanju za srečo, poudarja papež. Kristjani naj bi bili ‘resnično srečni’, saj se zavedajo, da niso sami. To ni nikakršen beg od resničnosti, pač pa ‘nadzemeljska moč’, ki pomaga, da lažje premagujemo vsakdanje izzive.

Kot vzor sveti oče navaja oba mlada blažena Piera Giorgia Frassatija (1909-1925) in Chiaro Badano (1971-1990), ki sta kljub težkim življenjskim razmeram in bolezni živela ljubezen do bližnjega in izžarevala notranje veselje. 27. svetovni dan mladih na letošnjo cvetno nedeljo bomo obhajali pod geslom ‘Veselite se v Gospodu zmeraj!’.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh