Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa avdienca za novoposvečena nadškofa Gänsweina in Zanija

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 09. 01. 2013 / 10:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa avdienca za novoposvečena nadškofa Gänsweina in Zanija

Georg Gänswein, ki današnjemu papežu že od leta 2003 služi kot osebni tajnik, v Vatikanu stanuje nad zasebnimi prostori Benedikta XVI.

Avdienca za lastnega tajnika: minuli ponedeljek je papež Benedikt XVI. v Apostolski palači v avdienco uradno sprejel Georga Gänsweina, ki mu je dan pred tem podelil (nad)škofovsko posvečenje. O srečanju, ki so se ga udeležili tudi sorodniki in prijatelji novega nadškofa iz Nemčije, je poročal vatikanski tiskovni urad.

Po škofovskih posvečenjih v baziliki sv. Petra in kardinalskih imenovanjih papež običajno uradno sprejme vse udeležence in njihove svojce. Benedikt XVI. je tako v avdienco poleg Georga Gänsweina sprejel tudi v nadškofa posvečenega novega tajnika Vatikanske kongregacije za katoliško vzgojo, Angela Vincenza Zanija in njegove goste.

Decembra lani je Benedikt XVI. Georga Gänsweina imenoval tudi za prefekta papeške hiše, neke vrste vodjo urada in 'papeškega gospodinjstva'. Položaj je tradicionalno povezan s škofovskim naslovom. Georg Gänswein, ki današnjemu papežu že od leta 2003 služi kot osebni tajnik, v Vatikanu stanuje nad zasebnimi prostori Benedikta XVI. in je eden izmed najožjih zaupnikov svetega očeta.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh