Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa darila za Brazilijo

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 07. 2013 / 08:31
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževa darila za Brazilijo

Papeževa darila za Brazilijo

Papež Frančišek je bolnišnici sv. Frančiška Asiškega podaril ročno barvani liturgični komplet, izdelan iz žgane gline.

Kot je običajno na apostolskih potovanjih, je papež tudi v Brazilijo s seboj prinesel darila.

Predsednici države Dilmi Rousseff je tako podaril mozaično podobo, ki predstavlja pogled na Rio de Janeiro s kipom Kristusa Odrešenika na Corcovadu v ospredju in zalivom Guanabara v ozadju. Mozaik, ki meri 70x70 cm, so izdelali v vatikanski mozaični delavnici med letošnjim januarjem in junijem.

Delo istih umetnikov je tudi mozaična podoba, ki jo je papež Frančišek želel podariti nadškofiji Rio de Janeiro. Ta upodablja svetega Sebastijana, ki je zavetnik mesta. Mozaiku je namenjen prostor v kapeli na nadškofijskem sedežu. Za podobo svetnika, ki je umrl mučeniške smrti, je prikazana ameriška celina, in sicer v isti obliki, kot jo najdemo na freski iz 16. stoletja, ki se nahaja v apostolski palači v Vatikanu. Mere mozaika, izdelanega med marcem in junijem letos, so 47x67 cm.

Poleg kelihov, namenjenih romarskemu središču v Aparecidi, župniji Varginha, kapeli v rezidenci Sumaré in katedrali Ria de Janeira, pa je papež Frančišek bolnišnici sv. Frančiška Asiškega podaril ročno barvani liturgični komplet, izdelan iz žgane gline.


Vir: Radio Vatikan
Foto: RV




Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh