Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa rojstna hiša razglašena za kulturno dediščino

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 16. 06. 2014 / 06:45
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževa rojstna hiša razglašena za kulturno dediščino

Na seznamu postaj »romanja po Frančiškovih stopinjah« tudi župnijska cerkev San Carlos de Almagro, kjer je bil papež krščen.

Mestni parlament argentinske prestolnice je rojstno hišo papeža Frančiška minuli teden razglasil za kulturno dediščino, so poročale tamkajšnje agencije.



Hiša v mestni četrti Flores, kjer je Jorge Mario Bergoglio preživel svoje otroštvo in mladost, ima neizmerno zgodovinsko in kulturno vrednost za Buenos Aires in celotno Argentino, je pojasnila poslanka Carmen Polledo iz konservativne stranke »Propuesta Republicana«. Od izvolitve Bergoglia na papeški prestol 13. marca 2013 je stavba, ki je po sklepu parlamenta odslej pod spomeniško zaščito, priljubljen cilj turistov in obiskovalcev argentinske prestolnice.

Jorge Mario Bergoglio se je rodil 17. decembra 1936 v četrti Flores kot najstarejši izmed petih otrok zakonskega para Maria Joséja Bergoglia, zaposlenega pri železnici, in Regine Marie Bergoglio, rojene Sivori. Papeževa starša izhajata iz italijanske pokrajine Piemont po očetovi in iz Genove po materini strani. Jorge Mario je bil krščen 25. decembra 1936 v župnijski cerkvi San Carlos de Almagro, ki je danes prav tako na standardnem programu »papeževih romarjev« v Argentini.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh