Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa svetovna mreža molitve za avgust 2023 [VIDEO]

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 01. 08. 2023 / 00:30
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.07.2023 / 13:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževa svetovna mreža molitve za avgust 2023 [VIDEO]
V letošnjem avgustu bomo po papeževem namenu molili za svetovni dan mladih v Lizboni. FOTO: Vatican Media

Papeževa svetovna mreža molitve za avgust 2023 [VIDEO]

V mesecu avgustu, ko obhajamo praznik Marijinega vnebovzetja, nas Cerkev prav posebej kliče, da se pridružimo apostolatu molitve, ki združuje milijone vernikov po vsem svetu v molitvi s skupnimi nameni.

V letu 2023 je za vsak mesec v letu določen najmanj en molitveni namen.

Papežev ali splošni namen vsebuje tisto, kar vernikom posebej priporoči sveti oče.

Namen za evangelizacijo molilcem približa potrebe dežel, kjer se krščanstvo šele razvija ali pa je v zatonu.

Domači, slovenski namen pa izpostavi nekatere potrebe, s katerimi se sooča domača Cerkev.

V letošnjem avgustu bomo po papeževem namenu

molili, naj svetovni dan mladih v Lizboni pomaga mladim, da se bodo odpravili na pot in pričevali evangelij s svojim življenjem.

Papež v video nagovoru: Cerkev potrebuje mlade!

V tradicionalnem video nagovoru ob objavi molitvenih namenov papež Frančišek tokrat izpostavlja pomen mladih za Cerkev. Po njegovih besedah »Cerkev potrebuje mlade, da se ne bi postarala«. Če bi Cerkev postala klub za ostarele, bi umrla, je prepričan Frančišek. Cerkev ni niti klub za tretje starostno obdobje niti klub za mlade in kot je dejal papež Janez Pavel II., »če živiš z mladimi, boš tudi sam postal mlad«.

Lizbono bi rad videl kot seme prihodnjega sveta, sveta, katerega središče bo ljubezen, kjer se bomo lahko vsi čutili sestre in bratje. Smo v vojni in potrebujemo nekaj drugačnega.

Papež v video posnetku spregovori tudi o geslu letošnjega svetovnega dneva mladih v Lizboni: »Marija je vstala in se v naglici odpravila«. Kot pojasnjuje, je to geslo izbral, »ker Marija, ko izve, da bo Božja Mati, ne obstane tam, da bi naredila selfi ali se postavila na ogled. Takoj in v vsej naglici se odpravi na pot, da bi služila in pomagala. Tudi vi se morate od nje naučiti, da se odpravite na pot in pomagate drugim«.

Glede svetovnega dneva mladih v Lizboni je papež dejal, da bi Lizbono rad videl kot seme prihodnjega sveta, »sveta, katerega središče bo ljubezen, kjer se bomo lahko vsi čutili sestre in bratje. Smo v vojni in potrebujemo nekaj drugačnega. Svet, ki se ne boji pričevati evangelija. Svet, v katerem je veselje, kajti če kristjani nimamo veselja, nismo verodostojni in nihče nam ne bo verjel.«

Kupi v trgovini

Molitvenik papeža Frančiška
Molitveniki
5,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh