Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževa svetovna mreža molitve za januar 2021

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 29. 12. 2020 / 13:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 01.02.2021 / 09:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževa svetovna mreža molitve za januar 2021

Papeževa svetovna mreža molitve za januar 2021

V letošnjem januarju bomo po namenu za evangelizacijo molili za občečloveško bratstvo.

V mesecu januarju, ko se v božičnem času še vedno spominjamo skrivnosti Gospodovega rojstva, obenem pa se polni dobrih sklepov podajamo na pot novega leta, nas Cerkev prav posebej kliče, da se pridružimo papeževi svetovni mreži molitve, ki združuje milijone vernikov po vsem svetu v molitvi s skupnimi nameni.

V letu 2021 je za vsak mesec v letu določen najmanj en molitveni namen.

Papežev ali splošni namen vsebuje tisto, kar vernikom posebej priporoči sveti oče.

Namen za evangelizacijo molilcem približa potrebe dežel, kjer se krščanstvo šele razvija ali pa je v zatonu.

Domači, slovenski namen pa izpostavi nekatere potrebe, s katerimi se sooča domača Cerkev.


FOTO: Jana Lampe

V letošnjem januarju bomo po namenu za evangelizacijo molili za občečloveško bratstvo:

naj nam Gospod podeli milost, da bi zaživeli v polnem bratstvu z brati in sestrami drugih ver in da bi molili drug za drugega, odprti za vse.

»Papeževa svetovna mreža molitve« postala pravna oseba

Kot je poročal Radio Vatikan, je papež Frančišek je s posebnim odlokom novembra lani sklad »Papeževa svetovna mreža molitve« (Nekdanji »Apostolat molitve«) ustanovil kot cerkveno in vatikansko pravno osebo s sedežem v Državi mesta Vatikan. Omenjeni sklad bo še naprej v rokah Družbe Jezusove.

Kot je sveti oče zapisal v odloku, je Papeževa svetovna mreža molitve, nekdanji Apostolat molitve, ki jo je v Franciji začel jezuit p. François-Xavier Gautrelet, utemeljena na duhovnosti Svetega Srca Jezusovega in sprejema mesečne namene molitve, ki jih papež predlaga Cerkvi.

Sveti oče v odloku še pojasni, da je pred nekaj leti »ustanovil Papeževo svetovno mrežo molitve kot Papeško ustanovo, da bi poudaril vesoljni značaj tega apostolata ter potrebo, ki jo imamo vsi, da bi molili vedno več in z iskrenostjo srca«.

Z namenom usklajevanja in spodbujanja tega njemu ljubega duhovnega gibanja mu je priskrbel »strukturo, primerno časom, v katerih živimo«, ter sklad »Papeževa svetovna mreža molitve« ustanovil kot cerkveno in vatikansko pravno osebo s sedežem v Državi mesta Vatikan. Uravnava jo statut, ki ga je papež potrdil 17. Novembra, v veljavo pa je stopil 17. decembra lani.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh