Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževe maše v Bangkoku polno zasedene v nekaj dneh

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 10. 10. 2019 / 07:42
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.11.2019 / 11:20
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževe maše v Bangkoku polno zasedene v nekaj dneh

Vstopnice za bogoslužji na stadionu in v stolnici nemudoma razdeljene.

25.000 mest, predvidenih za tajske vernike med bogoslužjem s papežem Frančiškom na narodnem stadionu v Bangkoku, je po tednu dni polno zasedenih. Nekaj mest za bogoslužje 21. novembra je na voljo le še za goste iz tujine, so včeraj sporočili s tajskega tiskovnega urada za pripravo papeževega obiska. Tudi za sveto mašo z mladimi v stolnici Marijinega vnebovzetja vstopnic ni več na voljo.

Med obiskom na Tajskem od 20. do 23. novembra letos se bo papež Frančišek srečal s kraljem Maho Vajiralongkornom, predsednikom tajske vlade Prayutom Chan-o-chanom, budističnim patriarhom, katoliškimi duhovniki in škofi ter s predstavniki drugih krščanskih veroizpovedi.

Predvidoma naj bi se sestal tudi s svojo sestrično Ano Roso Sivori. 77-letna argentinska redovnica od leta 1966 kot misijonarka deluje na Tajskem in je danes namestnica ravnateljice katoliške šole na severuvzhodu dežele.

Dva pomembna jubileja

Papež Frančišek je po Janezu Pavlu II., ki je Tajsko obiskal 10. maja 1984, drugi voditelj Katoliške cerkve, ki potuje v to azijsko državo. Kraljevina je za Šrilanko leta 2015 in Mjanmarjem leta 2017 tretja večinsko budistična azijska dežela, ki je cilj Frančiškovega potovanja. S 380.000 verniki katoličani med 69 milijoni Tajcev predstavljajo maloštevilčno versko manjšino. Živijo v 12 škofijah s 436 župnijami in 662 duhovniki.

Skorajšnji papežev obisk sovpada z dvema večjima jubilejema: prvi je 350. obletnica ustanovitve »Misijona Siam«, ki ga je leta 1669 dal vzpostaviti papež Klemen IX. in je na Tajskem oblikoval misijonsko delovanje ter dokončno zakoreninil katolištvo v tej azijski državi; drugi pa je 50. obletnica vzpostavitve diplomatskih odnosov med kraljevino Tajsko in Svetim sedežem leta 1969.

Vir: Kathpress
Foto: Vatican Media

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh