Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževe postne duhovne vaje o preroku Eliji

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 02. 2015 / 07:14
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževe postne duhovne vaje o preroku Eliji

Papeževe postne duhovne vaje o preroku Eliji

Frančišek in vodje vatikanskih kongregacij, svetov ter drugih uradov 22. februarja potujejo v Ariccio.

V središču papeževih postnih duhovnih vaj, ki so na programu konec letošnjega februarja, bo tokrat starozavezni prerok Elija, je konec minulega tedna poročal vatikanski časnik L'Osservatore Romano. Duhovnega oddiha pa ne bo vodil kakšen kardinal ali škof, temveč karmeličanski pater Bruno Secondin, ki na Papeški univerzi Gregoriani predava duhovno teologijo.



Postne duhovne vaje za papeža Frančiška in sodelavce v rimski kuriji med 22. in 27. februarjem v cerkvenem izobraževalnem središču Casa Divin Maestro v mestu Ariccia južno od Rima letos sledijo geslu »Služabniki in preroki živega Boga«. Frančišek in vodje vatikanskih kongregacij, svetov ter drugih uradov bodo tako kot lansko leto tudi tokrat v Ariccio odpotovali z avtobusom. Papež se je lani odločil za duhovne vaje zunaj Rima, da bi se umaknjeni od delovnih mest in kurijskih uradov udeleženci resnično lahko zatekli v tišino in razmišljanje.

Kot običajano bodo tudi dnevi letošnjih duhovnih vaj tekli po ustaljenem redu. Začetek v nedeljo zvečer bo sestavljen iz evharistične molitve, meditacije in obhajanja večernic. Program dni, ki bodo sledili, se bo pričenjal ob 7. uri in 30 minut z molitvijo hvalnic, ob 9.30 bo sledila prva meditacija in nato evharistično slavje. Ob 16. uri bo na programu druga meditacija, nato evharistična molitev, dan pa se bo končal z molitvijo večernic. Postne duhovne vaje se zaključijo v petek, 27. februarja, z evharističnim slavjem in sklepnim druženjem.

Teme meditacij se glasijo: »Oditi iz lastne 'vasi'«, »Poti pristnosti – korenine vere in pogum za izreko svetohlinskega 'ne'«, »Poti svobode – od praznih vzornikov do resnične polnosti«, »Pustimo, da nas Bog preseneti – srečanje z Bogom, ki je vseprisotem, in prepoznavanje ubogih, ki nas evangelizira«, ter »Pravičnost in priprošnja – priče pravičnosti in solidarnosti«. Naslov sklepne petkove meditacije bo »Prevzeti Elijevo ogrinjalo – postati prerok bratstva«.

Vodenje postnih duhovnih vaj za papeža in člane rimske kurije velja za veliko čast.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh