Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo družinsko drevo brez manjkajočih vej

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 08. 2014 / 09:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževo družinsko drevo brez manjkajočih vej

Razkrita je skrivnost o babici papeža Frančiška.

Skrivnost o izvoru babice papeža Frančiška po materini strani je dokončno razkrita: žena po imenu Maria Gogna se je leta 1887 rodila v kraju Cabella Ligure na severu Italije, kot so nedavno sporočili v krajevnem glasilu italijanskega mesta Tortona. Dokumente z rojstnimi podatki so po temeljitem iskanju odkrili v prostorih mestne uprave, so minuli konec tedna poročali italijanski mediji. S tem je zapolnjena luknja v rodovniku papeža Frančiška.



Županja mesta Cabella Ligure, Roberta Daglio, bo rojstni list Marie Gogna po poročanju medijev izročila papežu. Kot pojasnjujejo v krajevnem glasilu, je bilo iskanje manjkajočega dokumenta oteženo zaradi napake v zapisu na krstnem listu, kjer je priimek zabeležen kot »Gugna« namesto »Gogna«. Tudi papeževi predniki po očetovi strani prihajajo iz severne Italije.

Maria Gogna je mati Marie Elene Bergoglio, ki se je leta 1935 v Argentini poročila z železničarjem italijanskega rodu Josejem Mariem Franciscom Bergogliem. Današnji papež, Jorge Mario Bergoglio, se je rodil 17. decembra v Buenos Airesu kot prvi izmed petih otrok para.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh