Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo potovanje po Kubi spremlja osemsto mednarodnih časnikarjev

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 28. 03. 2012 / 09:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževo potovanje po Kubi spremlja osemsto mednarodnih časnikarjev

Vstopne vize v domovino pa ni dobil noben medijski predstavnik z utrdbe kubanskih izseljencev, Floride.

Za obisk papeža Benedikta XVI. na Kubi vlada izredno veliko medijsko zanimanje. Za poročanje se je akreditiralo več kot osemsto mednarodnih časnikarjev, vstopne vize v domovino pa ni dobil noben medijski predstavnik z utrdbe kubanskih izseljencev, Floride. Na prvo postajo papeževega kubanskega obiska, v Santiago de Cuba, je skupaj z nadškofom iz Miamija Thomasom Wenskim pripotovalo okoli tristo katoliških kubanskih izseljencev, dodatnih petsto romarjev pa naj bi s čarterskimi poleti danes pripotovalo v Havano, kjer se bodo udeležili slovesnega bogoslužja z Benediktom XVI.

V Miamiju so številni kubanski izseljenci prvo papeževo mašo minuli ponedeljek zvečer spremljali prek video povezave v eni izmed tamkajšnjih kapel. Upokojeni pomožni škof Agustin Roma iz Miamija je po navedbah tamkajšnjega časnika papežev obisk označil kot ‘dar Kubi, ki ga želijo uživati vsi’.

Španski mediji pa so med drugim poročali, da je štiriinsedemdesetletni kardinal Lluis Martinez Sistach na Kubi odkril socialno omrežje Twitter. Med čakanjem na papeža Benedikta XVI., ki je na Kubo prispel v ponedeljek, je barcelonski nadškof odprl svoj osebni Twitter račun @sistachcardenal in oddal štiri ‘tweete’ v španščini in katalonščini s pozdravi vsem, ki so ostali na domačih španskih tleh. Izmed dvestodvanajstih kardinalov katoliške Cerkve jih trenutno različno pogosto ‘tweeta’ približno ducat.

Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh