Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo sožalje za 165 izgubljenih življenj

Objava: 01. 07. 2009 / 07:12
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Papeževo sožalje za 165 izgubljenih življenj

Ob nesrečah vlaka in letala je papež izrazil sožalje svojcem vseh žrtev

Papež Benedikt XVI. je izrazil sožalje svojcem vseh žrtev dveh nedavnih tragedij: eksplozije vlaka v Italiji, ki je zahtevala 12 življenj in letalske nesreče nad Indijskim oceanom, v kateri je življenje izgubilo 153 potnikov.

Papež je poslal telegram prebivalcem Viareggia v severni Italiji, kjer je minuli ponedeljek iztiril tovorni vlak, ki je prevažal plin, in v mestu povzročil močno eksplozijo. Izbruhnil je silovit požar, ki je uničil številne domove; pri tem je življenje izgubilo najmanj 12 ljudi, 50 pa je bilo ranjenih. Reševalci še vedno iščejo pogrešane meščane.

Papeževo sporočilo, ki ga je v njegovem imenu nadškofu iz Lucce Benvenutu Italu Castellaniju poslal njegov državni tajnik kardinal Tarcisio Bertone, prebivalcem zagotavlja ‘iskreno sočutje v trpljenju, ki je prizadelo celotno mesto’. Sveti oče prizadetim obljublja svoje goreče molitve za duše vseh tragično preminulih in Gospoda prosi za čimprejšnje okrevanje vseh ranjenih in poškodovanih, vse, ki jh je ta tragični dogodek kakorkoli zaznamoval, pa predaja v materinsko varstvo Device Marije ter jim pošilja svoj posebni tolažilni apostolski blagoslov.

Drugo sožalno brzojavko je papež Benedikt XVI. prek kardinala Bertoneja poslal apostolskemu nunciju v Kuvajtu, Jemnu in še nekaterih arabskih deželah, nadškofu Paul-Moungedu El-Hachemu, v njej pa je izrazil svoje sožalje ob nesreči jemenskega letala s 153 potniki.

Letalo je bilo včeraj zjutraj namenjeno na Komorske otoke, otoško skupino med Afriko in Madagaskarjem, med letom pa je strmoglavilo v Indijski ocean. Letalo jemenske družbe Yemenia Airways je letelo iz Saane v Jemnu, na krovu pa je bilo 66 francoskih državljanov iz Pariza, namenjenih v nekdanjo francosko kolonijo na Komorskih otokih.

Papež je družinam žrtev izrazil sožalje in jim zagotovil svoje molitve, preminule pa je zaupal Gospodovi milosti.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh