Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo sporočilo ob začetku nogometnega prvenstva

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 12. 06. 2014 / 08:18
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževo sporočilo ob začetku nogometnega prvenstva

Papeževo sporočilo ob začetku nogometnega prvenstva

Argentinski nogometaši so na prvenstvo odpotovali s papeževo fotografijo.

Papež Frančišek je pripravil video sporočilo za prireditelje, igralce in navijače, ki se udeležujejo letošnjega svetovnega nogometnega prvenstva v Braziliji. V sporočilu, posnetem v portugalskem jeziku, sveti oče izraža svoje upanje, da se bo to prvenstvo poleg praznika športa prelevilo tudi v festival solidarnosti med narodi. Papež pojasnjuje, da šport ni zgolj oblika zabave, ampak tudi sredstvo za oznanjanje vrednot, ki spodbujajo človeško dobroto in pripomorejo k izgradnji mirnejšega in bolj bratskega sožitja.

Sveti oče v sporočilu razmišlja tudi o pomenu športa v moralni vzgoji, saj nas športni duh uči o potrebi discipline, truda in žrtve, če želimo doseči uspeh in odličnost – s tem nas nenehno opominja, da je žrtev potrebna za rast v vrednotah, ki tvorijo značaj posameznika. Nogomet je lahko in bi moral biti šola za oblikovanje »kulture srečanja«, ki vodi v skladnost in mir med narodi – saj udeležence poučuje o vrednotah poštene igre in pristnih skupinskih prizadevanj – vse to so vrednote, brez katerih ne more preživeti nobena družba.



Na svetovno nogometno prvenstvo se je v teh dneh odpravila tudi argentinska ekipa. Nogometaši so s seboj vzeli ogromno fotografijo, ki prikazuje igralce skupaj s svetim očetom med lanskoletnim srečanjem v Vatikanu. Argentinski nogometaši upajo, da bo fotografija Lionela Messija in njegovih soigralcev s papežem Frančiškom »prenesla sporočilo upanja pred začetkom prvenstva«, kot so na socialnem omrežju Twitter zapisali pod objavo fotografije.

Ta je bila posneta v lanskem avgustu, ko so igralci obiskali papeža v Vatikanu, dan preden se je argentinska ekipa pomerila v prijateljski tekmi z Italijo in domačine gladko premagala. Argentinsko moštvo bo fotografijo med prvenstvom imelo pri sebi, ko se bodo na stadionu Cidade do Galo v brazilskem mestu Belo Horizonte merili s svojimi nasprotniki.

Vir: Radio Vatican / CNA
Foto: CNA / splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh