Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Papeževo sporočilo za srečanje Naše skupno poslanstvo zaščite Božjih otrok

Za vas piše:
T. M.
Objava: 18. 09. 2021 / 16:49
Oznake: Cerkev, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 18.09.2021 / 16:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Papeževo sporočilo za srečanje Naše skupno poslanstvo zaščite Božjih otrok
Papež Frančišek. FOTO: Vatican Media.

Papeževo sporočilo za srečanje Naše skupno poslanstvo zaščite Božjih otrok

Papež Frančišek je pripravil poročilo za srečanje, ki ga od 19. do 22. septembra v Varšavi organizirata Papeška komisija za zaščito mladoletnih in škofovske konference Vzhodne in Srednje Evrope pod naslovom: Naše skupno poslanstvo zaščite Božjih otrok.

V nadaljevanju si preberite nekaj odlomkov iz njegovega nagovora

Dragi bratje in sestre, vesel sem, ker vam lahko izrečem dobrodošlico sedaj, ko ste zbrani, da bi razmišljali o odgovoru, ki ga Cerkev v tem času daje glede krize spolnih zlorab s strani članov Cerkve, in o načinu, s katerim lahko najbolj ustrezno odgovori na ta zelo resen pretres, s katerim se sooča.

Ko sem nagovoril voditelje Škofovskih konferenc z vsega sveta, ki so se zbrali v Rimu februarja 2019, sem izrazil svojo spodbudo, naj zagotovijo, da ne bi bila dobrobit žrtev zapostavljena zaradi napačne zaskrbljenosti nad dobrim imenom Cerkve kot institucije. 

Samo če se soočimo z resnico teh krutih ravnanj in ponižno iščemo odpuščanje žrtev in tistih, ki so to doživeli, bo Cerkev lahko našla pot, zaradi katere jo bodo ponovno imeli za kraj sprejemanja in varnosti za tiste, ki potrebujejo pomoč.

Spodbujam vas, da prisluhnete klicu žrtev in da si prizadevate drug z drugim ter z družbo v širšem smislu najti rešitve glede teh pomembnih razprav, saj se resnično tičejo prihodnosti Cerkve v srednjevzhodni Evropi; in ne samo prihodnosti Cerkve, ampak tudi srca vsakega kristjana. Kličejo po naši odgovornosti.

Brez zle namere do nikogar in z dejavno ljubeznijo do vseh vas opominjam, da ste ponižno Gospodovo orodje v službi žrtvam zlorab in da nanje gledate kot tovariše in protagoniste skupne prihodnosti s tem, da se učite drug ob drugem postajati bolj zvesti in udarno žilavi, da se bomo lahko skupaj soočili s prihodnjimi izzivi. 


Kupi v trgovini

Potovanje duše k Bogu
Filozofija in esejistika
5,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh