Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pariški kardinal poziva k spremembi življenjskega sloga

Objava: 20. 09. 2011 / 08:13
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pariški kardinal poziva k spremembi življenjskega sloga

Po besedah kardinala Vingt-Troisja naj bi ob trenutni gospodarski krizi temeljito razmislili o svojem potrošniškem vedenju.

Pariški kardinal Andre Vingt-Trois v luči trenutne gospodarske in finančne krize poziva h koreniti spremembi življenjskega sloga. Po njegovih besedah moramo temeljito razmisliti o svojem potrošniškem vedenju. Kot je kardinal Vingt-Trois pojasnil v pogovoru za francoski katoliški dnevnik 'La Croix', nam je kriza pokazala, da ne gre zgolj za nekaj obrobnih težav v sicer odlično delujočem sistemu, pač pa se bo potrebno spopasti s številnimi strukturnimi vprašanji.

Eno izmed najpomembnejših vprašanj je po mnenju pariškega kardinala odnos ljudi do denarja oziroma do gospodarskega sistema, ki temelji na nenehni rasti. Postavlja se tudi vprašanje, kako vzgajati mlade z ozirom na njihovo odvisnost od potrošništva. Kristjani se pri tem v svojem početju nujno ne razlikujejo od ostalih prebivalcev tega planeta, razlika pa obstaja v njihovih koreninah.

Pariški nadškof je izrazil konkretno zahtevo, naj bodo kristjani z vso pozornostjo soudeleženi v življenju svojih soljudi. Družba nas namreč vzgaja ravno nasprotno, nenehno poudarja pravico do zasebnosti in s tem dosega, da se ljudje obračajo stran. Kristjanom pa ne sme biti vseeno, če so ljudje v njihovi okolici osamljeni.

Kardinal Vingt-Trois še opozarja, da ne smemo na nasprotni breg postavljati duhovnosti in socialnega udejstvovanja. Kdor oba vidika loči, mu preti nevarnost, da zapade v nekakšen fatalizem, ki verjame, da družbe ni moč spremeniti, ampak da lahko zanjo zgolj molimo. Napačna bi bila tudi domneva, da vera nima nikakršnih socialnih učinkov, je prepričan kardinal Vingt-Trois.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh