Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pariško baziliko Sacre-Coeur poškodovali vandali

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 20. 03. 2014 / 10:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pariško baziliko Sacre-Coeur poškodovali vandali

Pariško baziliko Sacre-Coeur poškodovali vandali

Neznanci so s pršilom popisali bronasta vrata, zidove, tla in stebre znamenitega svetišča v francoski prestolnici.

Pariško baziliko Presvetega Srca, Sacre-Coeur, so poškodovali vandali. Kot je poročal francoski časnik »La Croix«, so včeraj v vhodnem prostoru svetišča našli velike napise v rdeči in črni barvi, denimo »Dol z bogom«, »Požgimo kapele« in »F*** tourism«. Neznanci so s pršilnimi barvami popisali bronasta vrata, zidove, tla in stebre svetišča, ki velja za eno izmed največjih znamenitosti v francoski prestolnici. Pariški župan Bertrand Delanoe in politiki vseh strank so dejanje ostro obsodili.


Geslo »Naj živijo komune« se nanaša na levo usmerjeni upor »Pariške komune« proti vladi leta 1871, katerega 143. obletnico so obhajali minuli torek. Upor se je pričel na griču Montmartre, kjer stoji tudi omenjena bazilika.

Bazilika Presvetega Srca, Sacre-Coeur, je po stolnici Naše Gospe, Notre-Dame, druga najznamenitejša cerkev v Parizu. Leta 1914, pred 100 leti, so po skoraj štiridesetih letih dela z njeno gradnjo zaključili prav na predvečer začetka prve svetovne vojne. Stvaritev arhitekta Paula Abadieja (1812-1884) vsako leto obišče na milijone turistov.

Vir: Kathpress

Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh