Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pater Pepe obiskal Frančiška

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 26. 08. 2013 / 08:08
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje

Pater Pepe obiskal Frančiška

Papež se je srečal z argentinskim duhovnikom, ki deluje v favelah Buenos Airesa.

Papež Frančišek je minulo soboto v avdienco sprejel patra Josčja Mario Di Paola, argentinskega duhovnika iz favel v Buenos Airesu, ki ga v domovini bolje poznajo pod imenom pater Pepe.

Pater Pepe se že celo življenje zavzema za tiste, ki so v njegovi državi najbolj odrinjeni na rob. Živi v eni izmed favel argentinske prestolnice. Še kot nadškof je Jorge Mario Bergoglio vedno podpiral in spodbujal pastoralo v barakarskih naseljih glavnega mesta ter tudi podvojil število duhovnikov, ki so delovali v tistem okolju. Pater Pepe je bil z njim povezan preko tega posebnega poslanstva. Z delom za uboge je prizadevno nadaljeval tudi navkljub resnim grožnjam s smrtjo, ki jih je prejel s strani preprodajalcev prepovedanih drog. Njihovo delo je pogumni duhovnik vestno razkrival, še posebej z dokumentom, objavljenim leta 2010. V tistih težkih trenutkih mu je bil posebej blizu prav kardinal Bergoglio, kot je pater Pepe sam pojasnil v nedavnem pogovoru za Radio Vatikan.

Duhovnik iz favel v Buenos Airesu je v teh dneh obiskal Italijo, kjer se je v Riminiju udeležil tradicionalnega srečanja tamkajšnjih katoličanov. Sodeloval je pri okrogli mizi na temo 'Papež Frančišek: z okrožnico Luč vere na obrobja človeškega bivanja'.

Vir: Radio Vatikan
Foto: RV

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh