Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pater Pij cerkveni učitelj?

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 11. 09. 2013 / 06:57
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pater Pij cerkveni učitelj?

Pater Pij cerkveni učitelj?

Za razglasitev si prizadevajo bratje kapucini; nazadnje je za cerkveno učiteljico nekdanji papež Benedikt XVI. v lanskem oktobru razglasil Hildegard iz Bingna.

Kapucinski red si prizadeva, da bi bil italijanski svetnik pater Pij (1887-1968) razglašen za cerkvenega učitelja, kot so v začetku tedna poročali mediji. Kapucini v redovni pokrajini 'Sant'Angelo e Padre Pio' v italijanski Apuliji, domovini patra Pija, so v ta namen ustanovili posebno komisijo, ki jo sestavlja pet članov reda in dva laika. Pot do razglasitve za cerkvenega učitelja ni lahka, mediji navajajo besede redovnega predstojnika v omenjeni pokrajini, Francesca Colacellija.

Ta je opozoril, da so papeži doslej v katoliški Cerkvi za cerkvene učitelje razglasili le 34 svetnikov. Nazadnje je za cerkveno učiteljico nekdanji papež Benedikt XVI. v lanskem oktobru razglasil Hildegard iz Bingna. Pogoj za omenjeni naziv je izredni teološki ali duhovni prispevek dotičnega svetnika h katoliškem nauku.Kapucinski pater Pij je najbolj priljubljen svetnik v Italiji, najbolj pa ga častijo na jugu države. Janez Pavel II. je redovnika, znanega po stigmah, leta 1999 razglasil za blaženega, tri leta kasneje pa za svetnika. Ko so med aprilom 2008 in septembrom 2009 javnosti ponudili ogled krste z njegovimi posmrtnimi ostanki, je k relikvijam svetnika poromalo skupno 8,6 milijona ljudi. Od letošnjega junija je njegovo telo shranjeno v stekleni krsti v romarski cerkvi v kraju San Giovanni Rotondo na jugu Italije.





Vir: Kathpress
Foto: splet / Wikipedia

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh