Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Patriarh Rai spodbuja »rešilno« vlado za Libanon

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 22. 10. 2020 / 09:20
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.10.2020 / 09:32
Ustavi predvajanje Nalaganje

Patriarh Rai spodbuja »rešilno« vlado za Libanon

Kardinal obenem zagovarja nevtralni status države: Libanon je bil nekoč dežela blaginje in kreposti.

FOTO: Vatican Media

Maronitski patriarh kardinal Behara Rai je znova izrazil zahtevo po hitrem oblikovanju vlade v Libanonu. »Rešilna vlada je najpomembnejša, pa naj gre za tehnokratsko ali kakršno koli drugo obliko,« je patriarh po navedbah avstrijskega Kathpressa izjavil v pogovoru za libanonski radio Al-Jadid. Dežela nujno potrebuje reforme, da se bo lahko učinkovito soočila z vsemi gospodarskimi in finančnimi težavami.

Po patriarhovih besedah bi morala biti ta vlada povsem neodvisna: »Država se ne bo premaknila nikamor, če bo vsaka stranka želela imenovati svojega ministra.« Naslednjemu predsedniku libanonske vlade njegove vloge ne gre zavidati, meni kardinal Rai. Potres, s katerim se sooča Libanon, zahteva angažirane ljudi, ki so se pripravljeni žrtvovati. To zahteva prizadevanje in solidarnost vseh strank in političnih blokov. »Libanon je bil nekoč dežela blaginje in kreposti in dobro moramo premisliti, zakaj smo se znašli na tej točki, kjer smo danes,« tako maronitski patriarh.

Cerkveni voditelj obenem kritično ocenjuje neodzivnost državnih predstavnikov v luči obnove po katastrofalnih eksplozijah v bejrutskem pristanišču avgusta letos. Država se še vedno vede, kot da se ni zgodilo nič. Rai je v radijskem pogovoru obnovil svoja pričakovanja po nevtralnem Libanonu, ki se ne bo vpletal v spore in vojne. Dežela zaradi svojega pluralizma ni dežela vojne, temveč dežela dialoga in približevanja.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh