Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pazi, sestra! Ali kako se znebiti nadležnega protestnika …

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 19. 10. 2023 / 12:20
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 19.10.2023 / 13:11
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pazi, sestra! Ali kako se znebiti nadležnega protestnika …
Odločna redovnica se je protestnika lotila s pravim športnim prijemom. FOTO: Twitter/Catholic Arena (zajem zaslona)

Pazi, sestra! Ali kako se znebiti nadležnega protestnika …

Na družbenih omrežjih je v zadnjih dneh zaokrožil posnetek odločne redovnice, ki se je s pravim športnim prijemom lotila protestnika na gradbišču katoliškega objekta v Franciji.

Z video posnetka, objavljenega na Twitter/X profilu spletnega portala Catholic Arena, je razvidno, kako moški hiti čez gradbišče velikega katoliškega centra v kraju Saint-Pierre-de-Colombier v francoski pokrajini Ardèche, ki je prizorišče napetega spora med okoljskimi aktivisti in skupino redovnic.

Redovnice so na gradbišče prišle ponoči, ker naj bi pričakovale proteste.

Minuli ponedeljek so sprte strani ustvarile novo poglavje v že dlje časa trajajočem sporu: razmere so postale tako napete, da je prišlo celo do nasilnega trka med nasprotniki. Kot kaže posnetek, moški z dvema kosoma plastične cevi v rokah teče prek gradbišča, v nekem trenutku pa ga zgrabi odločna redovnica in ga s pravim športnim prijemom podre na tla.

Sledi prizor, ko eden od navzočih cevi potepta in ju zdrobi na majhne koščke. Po poročanju francoskih medijev naj bi redovnice na gradbišče prispele v noči na ponedeljek, ker naj bi pričakovale proteste. Postavile so ovire in poskusile ustvariti živi ščit, saj si goreče prizadevajo, da bi gradnjo novega katoliškega centra čim prej zaključili.

Kljub vsem prizadevanjem je nekaterim okoljskim aktivistom uspelo vstopiti na gradbišče in prišlo je do nasilnega soočenja. Okoljevarstveniki naj bi bili zaskrbljeni zaradi »okoljskega odtisa« projekta in morebitne ogroženosti redke rastline.

Presenečenje ... FOTO: Twitter/Catholic Arena (zajem zaslona)

Nalaganje
Nazaj na vrh