Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pedro Opeka in Akamasoa v stripu

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 01. 04. 2022 / 13:25
Oznake: Knjiga
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 01.04.2022 / 13:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pedro Opeka in Akamasoa v stripu
Predstavitev knjige, ki se je je udeležil tudi Pedro Opeka. FOTO: Laëtitia Bezain/RFI

Pedro Opeka in Akamasoa v stripu

Prizadevanja in trud slovenskega misijonarja Pedra Opeke za najrevnejše na Madagaskarju so že v preteklosti polnili vrstice številnih knjig. Minulo soboto pa so na Francoskem inštitutu na Madagaskarju, v prisotnosti očeta Pedra ter piscev in malgaških ilustratorjev, uradno predstavili knjigo v obliki stripa z naslovom »Akamasoa, oče Pedro, udejanjena človečnost«.

Knjiga na 64 straneh na tudi mlademu bralcu prijazen način opisuje pot misijonarja Opeke, ki je v treh desetletjih s skupnostjo Akamasoa iz revščine in životarjenja na smetišču v predmestju Antananariva rešil tisoče Malgašev, trenutno jih v »njegovih« vaseh prebiva 25.000. Knjiga tankočutno razkriva brutalnost in vse ovire, ki jih je moral Pedro Opeka na tej poti preskočiti. »V risanje sem vložil vsa svoja čustva,« ob tem pojasnjuje ilustrator Rafally.

Pedro Opeka zlasti mladim Malgašem vrača upanje. FOTO: Sarah Tetaud/RFI

Enostavno branje in večja dostopnost za mlade

»Čeprav je izšlo že veliko knjig o očetu Pedru in Akamasoi, pa je ta v obliki stripa drugačna, svojstvena in bralcu z veliko slikami omogoča enostavno branje, nam pa poveča potencialni doseg med ljudmi, zlasti med mladimi,« je poudaril eden od pobudnikov projekta Franco Clerc, ki želi knjigo narediti še dostopnejšo tudi s prevodom v malgaščino. Knjiga je naprodaj v malgaških knjigarnah po ceni 75.000 ariaryjev oziroma slabih 17 evrov, izven meja Madagaskarja pa jo je mogoče dobiti tudi v Franciji.

Nalaganje
Nazaj na vrh