Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Pepelnica v Vatikanu: kardinal Parolin bo nadomeščal papeža

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 02. 03. 2022 / 09:11
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2022 / 09:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Pepelnica v Vatikanu: kardinal Parolin bo nadomeščal papeža
Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin. FOTO: Tatjana Splichal

Pepelnica v Vatikanu: kardinal Parolin bo nadomeščal papeža

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin bo danes zastopal papeža Frančiška pri tradicionalnem obhajanju pepelnične srede na rimskem griču Aventin.

Tako vodenje spokorne procesije kot obhajanje prazničnega bogoslužja v baziliki sv. Sabine bo v imenu svetega očeta prevzel omenjeni kardinal, so sporočili iz Vatikana.

Papež Frančišek ima zaradi vnetja v kolenu težave tako pri hoji kot pri stanju, v zadnjih tednih se je večkrat pritoževal zaradi bolečin.

Papeževo udeležbo so v Vatikanu odpovedali že minuli petek, ko so tudi sporočili, da Frančišek zaradi akutnih bolečin v kolenu ne bo obiskal Firenc, kjer se je v nedeljo sklenilo sredozemsko mirovno srečanje škofov in županov. Zdravnik je 85-letnemu voditelju Katoliške cerkve predpisal »daljši počitek« za obolelo nogo. Papež se je v zadnjih tednih večkrat pritoževal zaradi bolečin v kolenu: zaradi vnetja je imel težave tako pri hoji kot pri stanju.

Bazilika sv. Sabinu na rimskem griču Aventin je bila zgrajena v 5. stoletju in najbolj slovi po lesenih vratih z rezbarijami iz obdobja okoli leta 432. Svetišče je najstarejše te vrste v krščanski umetnosti. Bazilika sv. Sabine je tudi sedež generalne kurije reda dominikancev.

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je papežev najbližji sodelavec.

Vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin je papežev najbližji sodelavec. Italijanski duhovnik je vodja vatikanske diplomacije in »številka dve« v cerkveni hierarhiji.

Nalaganje
Nazaj na vrh