Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Perpetuum Jazzile v Rimu: prisluhnil jim je tudi Jeff Bezos

Za vas piše:
Spletno uredništvo
Objava: 20. 10. 2022 / 14:29
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 21.10.2022 / 15:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Perpetuum Jazzile v Rimu: prisluhnil jim je tudi Jeff Bezos
Vokalni orkester Perpetuum Jazzile je s 30-minutnim programom popestril zasebno srečanje Fundacije Galileo. FOTO: osebni arhiv Perpetuum Jazzile

Perpetuum Jazzile v Rimu: prisluhnil jim je tudi Jeff Bezos

Vokalni orkester Perpetuum Jazzile je minuli konec tedna na posebno povabilo odpotoval v Rim, kjer so nastopili na zasebni večerji Fundacije Galileo.

Fundacija tesno sodeluje s papežem Frančiškom, uživa njegovo globoko podporo, podpira pa njegova prizadevanja pri odpravi sodobnega suženjstva in trgovine z ljudmi.

Med navzočimi sta bila tudi vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin in kardinal Peter Turkson.

O velični dogodka priča dejstvo, da je fundacija s posebno nagrado Galileo: preroki filantropije počastila filantropske dejavnosti Jeffa Bezosa, izvršnega predsednika upravnega odbora podjetja Amazon, ki je zbrane na srečanju tudi nagovoril. Med navzočimi so bili še vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, kardinal Peter Turkson, Cyrill Gutsch, ustanovitelj organizacije Parley, ki skrbi za ozaveščanje o onesnaževanju svetovnih morij, in številni drugi.

Srečanje so priredili v čudoviti Chigijevi palači, znani kot nekdanji plemiški rezidenci v Rimu, kjer je sedež Sveta ministrov in uradna rezidenca italijanskega predsednika vlade.

»Kot v Sikstinski kapeli«

»Vse skupaj je bilo precej skrivnostno. Vedeli smo samo, da bomo nastopali za ugledne osebnosti v Rimu, vendar nismo natančno vedeli, za koga. V nekem trenutku je obstajala celo možnost, da bo navzoč tudi papež Frančišek, zato o tem nismo smeli govoriti z nikomer. Ko smo prvič stopili v dvorano na tonsko vajo, smo ostali brez besed. Izgledalo je, kot da nastopamo v Sikstinski kapeli,« so po nastopu občutke opisali člani zasedbe, ki so s 30-minutnim programom popestrili večerno dogajanje.

Perpetuum Jazzile so morali za slavnostni dogodek prilagoditi glasbeni program in njegovo izvedbo, saj je ta moral ustrezati željam naročnika in tudi prostora.

Perpetuum Jazzile so za dogodek, ki so se ga udeležili številni plemeniti filantropi, prilagodili glasbeni program in njegovo izvedbo, saj je ta moral ustrezati željam naročnika in tudi prostora. »Program smo morali prilagoditi resni naravi dogodka, željam naročnika in nenazadnje tudi prostoru, v katerem so dogodek priredili - nastopili smo brez mikrofonov, tako da so pesmi morale aranžmajsko ustrezati tovrstnemu načinu izvedbe.«

»Od prve sekunde naprej so nam izkazali stoodstotno pozornost in bilo je veličastno. Nasmejani obrazi in bučni aplavzi po vsaki pesmi so bili dokaz, da smo jim bili zelo všeč,« so dejali člani vokalnega orkestra, ki imajo s prestižnimi dogodki kar nekaj izkušenj. Med drugim so v svoji karieri nastopali po celem svetu, v Združenih narodih, v Hamburgu na dogodku Rotary International, nastopili so na enem najprestižnejših evropskih modno-fotografskih dogodkov, ob izidu koledarja Pirelli v Milanu, ter predvsem večkrat dokazali, kako daleč lahko seže dober glas.

145 vodilnih filantropov iz petih različnih veroizpovedi se je zavezalo, da bodo združili svoje moči in poskušali rešiti nekatere najbolj pereče svetovne izzive.

Za filantropijo zunaj verskih okvirjev

Na srečanju »Vera in filantropija«, ki ga je Fundacija Galileo priredila 14. in 15. oktobra, se je zbralo 145 vodilnih filantropov iz petih različnih veroizpovedi, ki so se zavezali, da bodo združili svoje moči in poskušali rešiti nekatere najbolj pereče svetovne izzive. Za kraj srečanja so izbrali Vatikan, najsvetejši kraj krščanstva, ki pričuje o zgodovini dveh tisočletij, in s tokratnim vrhom zaznamovali zgodovinski trenutek za filantropijo.

Srečanje, ki ga je pripravil John McCaffrey iz Fundacije Galileo v sodelovanju z judovskimi in muslimanskimi »partnerji v veri« ter vatikanskim »Globalnim izobraževalnim paktom«, na novo opredeljuje, kako lahko filantropija na številne nove načine učinkovito sodeluje. Prvič se je zgodilo, da so se vodilni filantropi, kot sta Jeff Bezos in Laura Turner Seydel, povezali s ključnimi verskimi posamezniki, kot sta vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin in kardinal Peter Turkson, kancler Papeške akademije znanosti.

Fundacija Galileo si prizadeva za pomoč in podporo delovanju in poslanstvu papeža, papeških akademij in drugih ustanov Svetega sedeža.

Fundacija Galileo, ki jo je ustanovil John McCaffrey, si prizadeva za pomoč in podporo delovanju in poslanstvu papeža, papeških akademij in drugih ustanov Svetega sedeža. McCaffrey je pred petimi leti prvič priredil vrh na temo »Vera in filantropija«, z željo, da bi med seboj povezal najvplivnejše filantrope z vsega sveta, ki bi se na ta način izvili iz svojih okvirjev, sodelovali med različnimi verstvi in pomagali reševati najbolj pereča svetovna vprašanja.

Na tokratnem vrhu so podelili tudi prvo nagrado Fundacije Galileo »Preroki filantropije« v čast ponosnemu izročilu vere in razuma, ki ostajata cenjena ideala papeških akademij.

Nalaganje
Nazaj na vrh