Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peta obletnica razglasitve celjske škofije

Objava: 17. 05. 2011 / 12:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Peta obletnica razglasitve celjske škofije

Slovesnost razglasitve nove škofije in umestitve prvega škofa je bila 21. maja 2006, peto obletnico tega dogodka pa bodo obeležili s slovesno sveto mašo v nedeljo, 22. maja 2011, ob 16. uri v celjski stolnici sv. Danijela.

Papež Benedikt XVI. je 7. aprila 2006 v Cerkvi na Slovenskem ustanovil tri nove škofije in obenem imenoval tri nove škofe ordinarije. Med drugim je ustanovil Škofijo Celje ter za prvega ordinarija imenoval msgr. dr. Antona Stresa.

Peto obletnico ustanovitve celjske škofije so 7. aprila 2011 obeležili v stolni cerkvi sv. Danijela s slovesno sveto mašo, ki jo je ob somaševanju duhovnikov in celjskega škofa msgr. dr. Stanislava Lipovška daroval prvi celjski škof in sedanji ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres.

Slovesnost razglasitve nove škofije in umestitve prvega škofa je bila 21. maja 2006. Peto obletnico tega dogodka bodo obeležili s slovesno sveto mašo, ki jo bo v nedeljo, 22. maja 2011, ob 16. uri v celjski stolnici sv. Danijela daroval nekdanji apostolski nuncij v Republiki Sloveniji in namestnik kamerlenga msgr. dr. Santos Abril y Castelló. Od 15. ure dalje bo potekala molitvena ura za pastoralno prenovo škofije.

Kot sporočajo s Tiskovnega urada SŠK, bosta pri bogoslužju sodelovala stolni zbor in komorni zbor Emanuel ob spremljavi komornega orkestra.

Dodatne informacije so na voljo na škofijskem ordinariatu v Celju ali na spletni strani http://www.skofija-celje.si/info/index.php.

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh