Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peter Prevc: »Dobro se z dobrim vrača«

Za vas piše:
K. C.
Objava: 04. 01. 2016 / 09:27
Čas branja: 3 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:27
Ustavi predvajanje Nalaganje
Peter Prevc: »Dobro se z dobrim vrača«

Peter Prevc: »Dobro se z dobrim vrača«

Medtem ko navdušeno spremljate skoke novoletne turneje, si preberite intervju z bratoma Prevc.

Medtem ko navdušeno spremljate skoke novoletne turneje, na kateri si je Peter Prevc nabral že veliko zalogo prednosti, si preberite intervju s slovenskim skakalcem. Letošnjo sezono pa je zaznamoval tudi njegov mlajši brat Domen, ki je povedal, kako na njegovo kariero vpliva to, da je njegov brat Peter v samem vrhu najboljših smučarskih skakalcev.

Celoten intervju Marka Hrastarja z bratoma Prevc si lahko preberete v reviji #Najst.

Doma ste iz Dolenje vasi med Železniki in Škofjo Loko. Je družina zahajala v cerkev in kako se spominjate teh dni?

Vsi smo hodili v cerkev, ampak ne razumem, zakaj govoriva o preteklosti. Saj to ni zaključena zgodba. K maši hodimo v župnijo Selca, kjer je župnik gospod Damjan Prošt. Kaj sem od tega odnesel? Nič tako drastičnega. Nekaj, kar bi se ljudje morali učiti vse življenje: bodi dober do drugega oziroma da se dobro z dobrim vrača ipd.



Torej v vašem poklicnem primeru: da spoštujete vse sotekmovalce …

Ja, ampak to se mi zdi normalno, ne pa da bi me moral tega nekdo učiti.

Pozimi med sezono verjetno ne najdete prav dosti časa za obisk sv. maše. Ali imate kakšen ritual, s katerim nadomestite nedeljski obred?

Ne vem, zakaj nekateri verniki mislijo, da je potrebno iti samo v nedeljo v cerkev, ali da moraš samo v nedeljo nekaj narediti za svojo vero. Naj bo temu namenjen kateri koli dan. To jaz storim takrat, ko se mi zdi prav, kadar mi prija, silim se pa ne.

Kako bi opisali vaš odnos z bratoma Cenetom in Domnom?

Splošno gledano se razumemo dobro, pa čeprav se pogosto skregamo, še posebej s Cenetom. Oba sta mlajša in čeprav odraščata, v moji glavi ostajata bratca, ki imata 12 oziroma 13 let, in kot taka njuna beseda ne šteje. Počasi sprejemam, da je tudi kakšna njuna ideja dobra, zato se tudi bolje razumemo. Nimam namena pretiravati z nasveti, ker vsak od njiju ve, na koga se lahko ob težavah obrne, v zelo redkih primerih sem to jaz.

Imate v mislih starše?

Če so družinske zadeve, potem so to starši, če gre za šolske probleme, je to učitelj, v primeru treninga pa trener. Tako bi moral imeti po mojem mnenju človek zadeve razdelane v življenju, kadar se spoprijema s težavami. V nasprotnem primeru si lahko samo zmeden, ker nikdar ne veš, katere informacije upoštevati.


Domen Prevc: Zaradi bratovih uspehov sem deležen več pozornosti

Ali je imeti uspešnega starejšega brata lažje ali težje?

Težje, ker potem tudi od tebe vsi pričakujejo zelo dobre rezultate. Zaradi njegovega uspeha sem deležen več pozornosti in obveznosti, pa tudi sotekmovalci si mislijo: To je pa Prevčev brat. Težko je zato, ker verjetno vsi mislijo, da mi zaradi priimka že kar vse samo po sebi pripada, toda trenerji in vsi ostali lahko povedo, da je v ozadju veliko garanja.

Kako ti Peter pomaga sedaj, ko začenjaš v svetovnem pokalu?
Po pravici povedano prav veliko ne. Ne pogovarjava se o smučarskih skokih. Vlogo pomočnikov imajo predvsem starši in trenerji, se pa s Petrom vseeno dobro razumeva.

Celoten intervju z bratoma Prevc si lahko preberete v reviji #Najst.

Foto: Tatjana Splichal


Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh