Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Peter Prevc za pol točke ob kolajno, olimpijsko zlato Japoncu Kobayashiju

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 06. 02. 2022 / 16:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2022 / 17:18
Ustavi predvajanje Nalaganje
Peter Prevc za pol točke ob kolajno, olimpijsko zlato Japoncu Kobayashiju
Kapetan slovenske ekipe Peter Prevc je bil po prvi seriji drugi, na koncu pa je zasedel četrto mesto. FOTO: Tatjana Splichal

Peter Prevc za pol točke ob kolajno, olimpijsko zlato Japoncu Kobayashiju

Japonski smučarski skakalec Ryoyu Kobayashi (275 točk) je zmagovalec olimpijske tekme na srednji skakalnici v kitajskem Zhangjiakouju.

Kapetan slovenske ekipe Peter Prevc (265,4), ki je bil po prvi seriji drugi, je po navedbah STA na koncu zasedel četrto mesto in za kolajno zaostal zgolj za pol točke. Medaljo so mu odnesle nekoliko slabše sodniške ocene proti tekmecem: srebro je osvojil avstrijski veteran Manuel Fettner (270,8 točke), bron pa Poljak Dawid Kubacki (265,9).

Ryoyu Kobayashi. FOTO: arhiv STA

Poleg izkušenega Prevca so trije slovenski skakalci na tokratnih olimpijskih igrah skakali prvič, vsi so nastopili tudi v finalu. Z odliko je drugi nastop opravil Timi Zajc (259,3), ki je z 18. mesta napredoval na končno deveto mesto, Anže Lanišek (253,6), deveti po prvi seriji, je bil na koncu 13., na srednji skakalnici pa se nikakor ni znašel Lovro Kos (229,6), ki je bil 28.

Prevc po tekmi nezadovoljen

Peter Prevc je po tekmi komaj zadrževal solze: »V bistvu je žalostno. Ostal sem praznih rok, čeprav ... Če bi bila to tekma svetovnega pokala, bi bil veliko bolj zadovoljen, kot sem zdaj. To je tekma, na kateri ni izgovorov, da bo jutri bolje, ker ne bo. Ali pa, da je še veliko tekem in se bo že sestavilo. Zelo dobro sem 'oddelal', najbolje, kot sem lahko, vendar včasih to ni dovolj,« je slovenski smučarski skakalec povedal za STA.

Skakalci se bodo za olimpijska odličja na tej skakalnici znova pomerili jutri, ko se bodo skupaj s skakalkami pomerili na tekmi mešanih ekip.

Nalaganje
Nazaj na vrh