Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Petrov novčič odslej tudi na Twitterju in Instagramu

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 04. 04. 2017 / 06:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 04.07.2023 / 11:09
Ustavi predvajanje Nalaganje
Petrov novčič odslej tudi na Twitterju in Instagramu

Petrov novčič odslej tudi na Twitterju in Instagramu

Spletna kampanja naj bi pojasnila, za kakšne projekte se porabijo darovi, namenjeni papežu.

»Petrov novčič«, v človekoljubne namene predvidena nabirka za papeža, je odslej navzoč tudi na družbenih omrežjih Twitter in Instagram. Od začetka letošnjega marca Vatikan na ta način informira in sporoča, za kakšne projekte se porabijo darovi, namenjeni papežu, kot so minuli konec tedna sporočili s Tiskovnega urada Svetega sedeža.


Profil na Twitterju je zaenkrat na voljo v italijanskem, angleškem in španskem jeziku: »Obolo di San Pietro: @obolus_it«; »Obolo de San Pedro: @obolus_es«; »Peter's Pence: @obolus_en«. Na Instagramu je Petrov novčič registriran kot »Obolus: obolus_va«. Preko povezave je mogoče neposredno nakazati dar za Petrov novčič s pomočjo plačilne ali kreditne kartice.

Že novembra lani je vatikansko državno tajništvo skupaj z Vatikansko državo predstavilo spletno stran www.obolodisanpietro.va. Preko novih kanalov v svet vsak dan prihajajo kratka sporočila papeža in Cerkve o človekoljubnem delu. Eno izmed zadnjih sporočil se glasi: »Stopajmo v smeri usmiljenja, bodimo usmiljeni, vendar to počnimo skupaj.« Ob tem so objavljene fotografije projektov, ki se podpirajo s papeževimi darovi – denimo inštitut za slušno prizadete otroke v Ruandi, osnovna šola za otroke Dalitov v Indiji, ali pa štipendije za mlade begunce iz Iraka.

Petrov novčič se okoli praznika rimskih zavetnikov apostolov Petra in Pavla (29. junija) vsako leto zbira po vseh škofijah vesoljne Cerkve. Po zadnjih navedbah je bilo v letu 2013 zbranih okoli 60 milijonov evrov. Po tem Vatikan številk ni več razkrival. Poleg povsem človekoljubnih namenov so bila sredstva občasno uporabljena tudi za splošne dejavnosti Vatikana za izpolnjevanje nalog vesoljne Cerkve.

Vir: Kathpress
Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh