Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Plaketo občine Nova Gorica prejel pater Niko Žvokelj

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 09. 09. 2023 / 12:08
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.09.2023 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje
Plaketo občine Nova Gorica prejel pater Niko Žvokelj
Pater Niko Žvokelj med prejemniki nagrad mestne občine Nova Gorica. FOTO: Ana Rojc

Plaketo občine Nova Gorica prejel pater Niko Žvokelj

Mestna občina Nova Gorica danes, 9. septembra, praznuje občinski praznik v spomin na začetek Goriške fronte leta 1943. Praznovanje so včeraj zabeležili s slavnostno sejo mestnega sveta in podelitvijo nagrad mestne občine letošnjim občinskim nagrajencem v Slovenskem narodnem gledališču.

»Prepričan sem, da bistvo in vsebino življenju daje pozitivna misel, občutek skupnosti in bližina sočloveka. Kot župan ob prazniku mestne občine vsem nam, ob zavedanju trenutka, ki ga živimo, želim, da bi v naših očeh še bolj zažarela iskra optimizma, taka, kot je sijala tistim, ki so gradili Novo Gorico,« je ob prazniku zapisal Samo Turel župan občine Nova Gorica. 

Niko Žvokelj odlikovan s plaketo 

Plaketo Mestne občine Nova Gorica je med drugim prejel pater Niko Žvokelj, ki si s svojimi vsestranskimi darovi in aktivnostmi na mnogih področjih ves čas svojega bivanja v Novi Gorici prizadeva za to, da bi vsak, ki pride v Novo Gorico, obiskal samostan in cerkev na Kostanjevici in tako prepoznal izredno duhovno in kulturno bogastvo mladega mesta.

 Frančiškovi bratje pa se trudimo, da s svojimi darovi služimo bližnjim in živimo evangelij.(pater Niko Žvokelj)

Niko je eden izmed tistih, ki vedno išče skupne poti in v vsaki priložnosti najde izziv, da pride naproti s svojo dobrohotno roko, iskrivimi idejami, z mirom, ki ga izžareva in tako nehote nagovarja vse, ki se srečujejo z njim.

Pater Niko Žvokelj. FOTO: Ivo Žajdela 

»S hvaležnostjo v srcu vsem sobratom, ki so se z veseljem in srčnostjo darovali prebivalcem Nove Gorice, sprejemam poklon MO Nova Gorica. Predlagatelji so zaznali naša prizadevanja v službi občanom in odprtost vrat samostana v Kostanjevici vsem obiskovalcem. Dragocenosti cerkve in samostana so dostopne vsem obiskovalcem. Frančiškovi bratje pa se trudimo, da s svojimi darovi služimo bližnjim in živimo evangelij. Tudi danes in današnjim ljudem,« je ob prejemu plakete povedal Niko Žvokelj. 

Pod režijo se podpisuje mag. Neda Rusjan Bric, v kulturnem programu pa so nastopili gledališki igralec Peter Harl in MN dance company ansambel, ki je prav v letošnjem letu in v luči Evropske prestolnice kulture postal stalni mednarodni plesni ansambel.  

Kupi v trgovini

Akcija
Skodelica Martin Golob: "Vse, kar imam, je dar"
Skodelice
9,90€ 8,91€
Nalaganje
Nazaj na vrh