Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Plenarno zasedanje Slovenskega pastoralnega sveta

Objava: 21. 03. 2011 / 13:38
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

Plenarno zasedanje Slovenskega pastoralnega sveta

Udeleženci bodo ovrednotili minuli del pastoralnega leta krščanske dobrodelnosti in solidarnosti, ki smo ga v Cerkvi na Slovenskem začeli septembra 2010, in obravnavali predstavitev pastoralnega programa za pastoralno leto 2011/2012, ki se bo začelo septembra letos.

V Domu sv. Jožefa na Plečnikovi ulici 29 a v Celju bo jutri, v sredo, 23. marca 2011, od 9.30 dalje potekalo plenarno zasedanje Slovenskega pastoralnega sveta (SPS), sporočajo s Tiskovnega urada SŠK. Udeleženci bodo ovrednotili minuli del pastoralnega leta krščanske dobrodelnosti in solidarnosti, ki smo ga v Cerkvi na Slovenskem začeli septembra 2010, obravnavali pa bodo tudi predstavitev pastoralnega programa za pastoralno leto 2011/2012, ki se bo začelo septembra letos. Govor bo tudi o pastoralnih prednostnih nalogah v prihodnjih letih.

Člani SPS bodo govorili o reviji Oznanjevalec, v kateri so objavljeni prispevki za pomoč duhovnikom pri pastoralnem delu. Znaten del srečanja bo namenjen vprašanjem, povezanim s kategorialno pastoralo oziroma pastorali skupin z različnimi »posebnimi« potrebami njenih naslovnikov, med drugim starejšim, slepim in slabovidnim, gluhim in naglušnim, vojakom in policistom ter zapornikom.

Predstavnik Medškofijskega odbora za mladino bo predstavil slovensko srečanje mladih na Zaplazu (v povezavi s praznovanjem godu bl. Alojzija Grozdeta konec maja) in septembrsko srečanje mladih v Stični, ki bo letos že trideseto po vrsti. Voditelj tajništva Slovenskega katehetskega urada bo predstavil analize anket o osnovnošolskih veroučnih učbenikih ter njihovih izsledkih, ki so jih izvedli v okviru letošnjega katehetskega simpozija v več krajih po Sloveniji.

Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh