Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Plenarno zasedanje Sveta evropskih škofovskih konferenc

Objava: 30. 09. 2004 / 10:01
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 17.05.2021 / 14:02
Ustavi predvajanje Nalaganje

Plenarno zasedanje Sveta evropskih škofovskih konferenc

Na povabilo kardinala Comaca Murphyja O'Connorja, nadškofa iz Westminstra se je v Leedsu v Veliki Britaniji začelo plenarno zasedanje predsednikov 34. škofovskih konferenc, članic Sveta evropskih škofovskih konferenc. Na zasedanju sodeluje tudi škof dr. Franc Kramberger, predsednik Slovenske škofovske konference.

Prvi del zasedanja je namenjen razpravi o vlogi krščanstva in Cerkva v današnji Evropi. Udeleženci bodo poskušali najti odgovore na vprašanja: kakšen je položaj krščanstva v Evropi? kakšno je razmerje med krščansko identiteto in srečevanji med religijami? kako krščanstvo lahko prispeva k ustavitvi fundamentalizma in terorizma?
Nadškof iz Canterburyja dr. Rowan Williams in nadškof iz Westminstra O'Connor bosta predstavila ekumenski dialog in prispevek Cerkva k razvoju Evrope. Predsedniki škofovskih konferenc bodo na osnovi predhodnih pogovorov dopolnili program za tretjo evropsko ekumensko skupščino.
Škofje bodo razpravljali tudi o razmerju med Cerkvami in evropskimi institucijami v povezavi s sprejemanjem Ustavne pogodbe Evropske unije in krščanskimi koreninami Evrope. Poleg tega bodo obravnavali aktualne teme, ki zadevajo krajevne Cerkve glede etičnih vprašanj. Plenarno zasedanje se bo zaključilo v nedeljo, 3. oktobra 2004, s sv. mašo v stolni cerkvi v Leedsu. (TU SŠK)

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh