Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

'Plenitve in kraje so znak pomanjkanja vere v Boga'

Objava: 04. 03. 2010 / 08:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:09
Ustavi predvajanje Nalaganje

'Plenitve in kraje so znak pomanjkanja vere v Boga'

Čilski škof o stanju v deželi po rušilnem potresu

Čilski škof Philip Bacarreza Rodriguez iz škofije Santa Maria de Los Angeles je v pogovoru za ameriško katoliško agencijo CNA pojasnil, da vse plenitve in kraje, ki se dogajajo v Čilu po rušilnem potresu minulo soboto, kažejo na popolno pomanjkanje krščanskih vrednot pri prebivalcih te južnoameriške države.

V telefonskem pogovoru z ameriškimi novinarji iz čilskega mesta Los Angeles, ki ga je potres prav tako prizadel, je škof še povedal, kako ljudje kradejo po živilskih veleblagovnicah, kar se mu delno zdi razumljivo, saj nujno potrebujejo hrano. Resnično nesprejemljiv pa je vandalizem, ki se pojavlja ob bok krajam za preživetje. Pojavljajo se skupine, ki kradejo televizijske aparate in druge stvari, ki nikakor niso nujne življenjske potrebščine.

Te skupine napadajo in ropajo tudi žrtve potresa. Škof Rodriguez v tem vidi znamenje zla in korenito pomanjkanje krščanskih vrednot v čilski družbi, po njegovem mnenju gre za popolno pomanjkanje vere v Boga.

Škof je spregovoril tudi o osebni izkušnji, ko je opazoval, kako se ruši njegov dom, kako se spreminja v kup ruševin, ki nikomur ne morejo nuditi strehe nad glavo. Po njegovih besedah prizadeti prebivalci trenutno najbolj potrebujejo hrano, osnovne življenjske potrebščine, oblačila in odeje. Dodal je, da številni posamezniki in organizacije že pošiljajo pomoč, vendar je nujno potrebno, da se razdeljevanje te pomoči temeljito organizira.

Čilski škof zavrača ocene, da je rušilni potres ‘kazen Božja’; v njem vidi priložnost, saj Bog svoje otroke opominja zato, ker jih ljubi. Ljudje smo prepogosto zaposleni z obrobnimi stvarmi, ko pa se zgodi katastrofa, smo spet postavljeni na trdna tla in spoznamo, kaj je v življenju resnično pomembno.

Škof Rodriguez poziva vse prebivalce prizadete države, naj zaupajo v Boga in pomagajo drug drugemu. V tem obdobju hude preizkušnje mora prav posebej do izraza priti krščanska ljubezen. Vsakdo, ki ima sredstva in možnosti, naj pomaga tistemu, ki je bil v potresu najbolj prizadet, meni škof. Ljudi je še pozval, naj se zaupajo tudi Marijini priprošnji, saj je prepričan, da jih bo nebeška Mati spremljala in varovala.

Na fotografiji: škof Philip Bacarreza Rodriguez iz škofije Santa Maria de Los Angeles v Čilu

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh