Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ples za papeža

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 23. 07. 2013 / 09:21
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:12
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ples za papeža

Ples za papeža

Rio naj bi postal največje plesno prizorišče mladih z vseh koncev sveta.

Iz prireditve, ki jo trenutno pripravljajo v Riu, bi lahko postala največja skupna plesna predstava na svetu: s posebej za to priložnost pripravljeno plesno koreografijo želijo mladi pozdraviti papeža Frančiška v prestolnici sambe. Dogodek je predviden 28. julija na prizorišču Campus Fidei ali pa Bairro Guaratiba na zahodu Ria de Janeira.

Kdor plesnih korakov še ne pozna, se jih lahko nauči tudi preko spleta. Kot poročajo na uradni spletni strani svetovnega dne mladih, je koreografijo za predvidoma največjo plesno prireditev na svetu pripravila plesalka Gláucia Geraldo. Med drugim naj bi odplesali tudi predstavo z naslovom 'Frančišek'.

Umetniški direktor dogodka, Edson Erdmann, je spregovoril o velikem izzivu. Kot je dejal, upa, da jim bo uspelo papežu pokazati, kakšne sposobnosti premorejo mladi, ko želijo na prav poseben način komunicirati s svetom in mu podati zgled edinosti. Glasba v ta namen mora biti enotna, kakovostna in prijetna za poslušanje. Koreografija je preprosta, obenem pa prenaša sporočilo o skladnosti celote.

Preden bodo mladi zaplesali za papeža, so predvidene štiri skupne vaje v soboto, 27. julija, generalka pa je na programu v nedeljo zjutraj, preden na prizorišče prispe papež Frančišek.

Vir: Kathpress

Foto: splet


Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh