Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Plezalka v visoki nosečnosti deležna kritik

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 10. 06. 2022 / 05:00
Oznake: Družba, Svet, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 09.06.2022 / 13:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Plezalka v visoki nosečnosti deležna kritik
16. maja je rodila zdravo deklico po imenu Frankie. FOTO: Facebook Shauna Coxsey

Plezalka v visoki nosečnosti deležna kritik

Britanska olimpijka Shauna Coxsey je bila v zadnjih mesecih deležna tako pozitivnih kot negativnih kritik. Znana plezalka je namreč plezala še v 39. tednu nosečnosti.

29-letna Shauna se s športom ukvarja že od tretjega leta in se v tem, kar počne, počuti samozavestno in varno. »Zdi se mi veliko bolj tvegano hoditi po ulici. Veliko večja verjetnost je, da se bom spotaknila na neravni cesti, kot pa da bom šla gor po lahki plezalni steni,« je povedala Shauna Coxsey.

Aktivna tudi med nosečnostjo 

Na družbenih omrežjih je sporočila, da svojega otroka ne bi spravila v nevarnost. Ne jemlje pa v obzir, da ženske zaradi strahu, češ da se otroku lahko kaj zgodi, odrečejo nečemu, kar imajo rade in se ob tem počutijo prijetno. Coxseyjeva je dodala, da se z gibanjem počuti bolje in da ji je njeno telo hvaležno. 

Veliko večja je verjetnost, da se bom spotaknila na neravni cesti, kot pa da bom šla gor po lahki plezalni steni. (Shauna Coxsey)

Zagovorniki in nasprotniki njenega športnega delovanja 

Na družbenih omrežjih je zapisala, da vidi veliko nosečnic, ki se kljub pričakovanju otroka ukvarjajo s plezanjem ali katerim drugim športom. Te bodoče mame po njenih besedah razumejo svoje telo, poznajo svoje zmožnosti in si postavijo meje. S tem dejanjem je Shauna številnim mamam po svetu postala navdih, da se lahko kljub nosečnosti posvečajo sebi in delajo to, kar jih navdušuje. Čeprav je bila deležna nekaj kritik, so jo podprli njeni številni sledilci in si jo jemljejo za navdih. 

Shauna je plezala še v svojem 40. tednu nosečnosti. 16. maja je rodila zdravo deklico po imenu Frankie. FOTO: Facebook Shauna Coxsey

Kupi v trgovini

120 - Šport in krščansko življenje
Cerkveni dokumenti
10,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh