Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po 50 letih prva gradnja cerkve na Kubi

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 06. 02. 2015 / 12:02
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:22
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po 50 letih prva gradnja cerkve na Kubi

Stroške gradnje je prevzela župnija s Floride.

Po več kot petdesetih letih bodo na Kubi po navedbah kubanske škofije Pinar del Rio še v letošnjem letu pričeli z gradnjo novega svetišča. V mestu Sandino na jugozahodu tega karibskega otoka naj bi zrasla cerkev za skupno 250 vernikov, kot je minuli teden sporočil kubanski škof Jorge Enrique Serpa Perez. Stroški gradnje naj bi znašali okoli 50.000 ameriških dolarjev, večino pa naj bi jih prispevali darovalci iz župnije St. Lawrence v mestu Tampa v ameriški zvezni državi Florida, kjer živijo pretežno špansko govoreči katoličani.



Izdaja dovoljenja za gradnjo svetišča velja za dodaten dokaz vse manj napetih odnosov med komunistično vlado in katoliško Cerkvijo. Temeljni kamen za cerkev je leta 2012 med obiskom na Kubi položil upokojeni papež Benedikt XVI. (2005-2013). Po pogovorih z vodjo revolucije Fidelom Castrom in predsednikom države Raulom Castrom so tedaj na Kubi veliki petek razglasili za državni praznik.

Kubanska vlada naj bi poleg tega katoliški Cerkvi vrnila okoli dvajset cerkva, ki jih je zasegla po tamkajšnji revoluciji.

Vir: Kathpress

Foto: splet

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh