Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po Chavezovi smrti venezuelski škofje pozivajo k edinosti

Za vas piše:
M. M. Š. / CNA
Objava: 06. 03. 2013 / 09:59
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po Chavezovi smrti venezuelski škofje pozivajo k edinosti

Venezuelski predsednik Hugo Chavez je včeraj v vojaški bolnišnici v Caracasu umrl za posledicami rakavega obolenja.

Glavni tajnik Venezuelske škofovske konference, škof Jesus Gonzalez de Zarate Salas, je pozval k narodni edinosti po smrti tamkajšnjega predsednika Huga Chaveza.

Salas, pomožni škof v nadškofiji Caracas, je dejal, da je edinost temeljnega pomena, če se država želi soočiti 'z bolečim dejstvom' o Chavezovi smrti. »Ta trenutek govorimo o svojih najglobjih čustvih«, je prelat povedal v pogovoru za neko zasebno televizijsko postajo. Škof Gonzalez de Zarate Salas je še dodal, da 'smrt ne pomeni konca našega življenja, smrt naredi prostor za življenje v sreči, v družbi Boga, našega Očeta'.

Venezuelski podpredsednik Nicolás Maduro je včeraj popoldne oznanil, da je njihov predsednik v starosti oseminpetdeset let umrl za posledicami rakavega obolenja. Chavez je umrl ob 16. uri in 25 minut v vojaški bolnišnici v Caracasu.

Predsednik se je s hudo boleznijo boril dve leti, že več mesecev pa ni nastopal v javnosti. Dolgo časa je preživel na Kubi, kjer je prestal številne operacije.

V času žalovanja so svojo podporo Venezueli izrazile tudi Združene države Amerike.

Venezuelski škofje so ob številnih priložnostih pozivali tamkajšnje vernike, naj molijo za zdravje svojega predsednika. V začetku letošnjega posta je nadškof v Caracasu, kardinal Jorge Urosa Savino, vernike spodbudil, naj molijo za Chavezovo ozdravljenje.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh