Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po Indiji bo vozil 'Ekspres matere Tereze'

Objava: 09. 08. 2010 / 09:22
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Po Indiji bo vozil 'Ekspres matere Tereze'

Indijske železnice bodo ob stoletnici rojstva blažene redovne ustanoviteljice po njej poimenovale vlak.

Po Indiji bo odslej vozil 'Ekspres matere Tereze'. Indijske železnice bodo ob stoletnici rojstva blažene redovne ustanoviteljice po njej poimenovale vlak. Kot so sporočili z ministrstva za promet, bo prevozno sredstvo modre barve, kakršno v svojih oblačilih nosijo tudi sestre misijonarke ljubezni. Proga, po kateri bo vozil 'Ekspres matere Tereze', zaenkrat še ni znana, po podatkih z ministrstva pa naj bi med seboj povezovala najpomembnejše potovalne cilje v deželi.

Mati Tereza se je rodila 26. avgusta 1910 v makedonskem Skopju kot Agnes Gonxha Bojaxhiu. Z osemnajstimi leti je postala redovnica, red loretskih sestra pa jo je poslal v indijsko Kalkuto. Leta 1948 je red zapustila in z mladimi domačinkami ustanovila 'Misijonarke ljubezni'.

Za svoje delo, ki je seme zasadilo na vseh celinah sveta, je prejela številna priznanja, med drugim tudi Nobelovo nagrado za mir leta 1979. Mati Tereza je umrla 5. septembra 1997 v Kalkuti. Že šest let pozneje, 19. oktobra 2003, jo je tedanji papež Janez Pavel II. razglasil za blaženo.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh