Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Po izjemni zmagi odbojkarji potujejo v polfinale na Poljsko!

Za vas pišejo:
Blaž Čermelj, Janez Porenta
Objava: 07. 09. 2022 / 23:56
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2022 / 06:45
Ustavi predvajanje Nalaganje
Po izjemni zmagi odbojkarji potujejo v polfinale na Poljsko!
FOTO: Odbojkarska zveza Slovenije/Twitter

Po izjemni zmagi odbojkarji potujejo v polfinale na Poljsko!

Slovenski odbojkarji so odlično opravili zastavljeno nalogo in z rezultatom 3:1 v nizih premagali odbojkarje Ukrajine. Zmaga jih je prvič v zgodovini popeljala v polfinale svetovnega prvenstva. Njihova zadnja ovira na poti do finala bo reprezentanca Italije.

Po prvem nizu ni kazalo nič kaj dobro, saj so ga Ukrajinci dobili s 25:18. A Slovenci so se v polnih Stožicah naposled le zbrali in drugi niz po izjemnem boju dobili s 26:24. V nadaljevanju je bilo zaradi tega bistveno lažje. Slovenski odbojkarji so nato prepričljivo dobili tretji niz (25:19). Sledil je še četrti niz in, kot se je izkazalo na koncu, Ukrajinci niso več našli zadovoljivega odgovora na slovensko igro ter ga izgubili s 23:25.

Najučinkovitejša Čebulj in Plotnicki

Med slovenskimi odbojkarji je s 23 točkami izstopal Klemen Čebulj, kapetan Tine Urnaut jih je prispeval 11, z 9 točkami pa sta se izkazala tudi Alen Pajenk in Jan Kozamernik. A še bolj neustavljiv je bil na drugi strani mreže Oleg Plotnicki s kar 30 točkami, od tega petimi asi in štirimi bloki.

Slovenci v finale prek evropskih prvakov

Z izjemno zmago so slovenski odbojkarji popolnoma izpolnili zadani načrt, da se ob pomoči domače publike prebijejo v izločilne boje na Poljsko. V Katovicah jih bo čakal močan nasprotnik. V soboto jim bodo nasproti stali odbojkarji Italije, ki so Slovence premagali v lanskem finalu evropskega prvenstva s skupnim rezultatom 3:2 v nizih. V četrtfinalu tokratnega SP so bili po petih nizih boljši tudi od olimpijskih zmagovalcev Francozov.

Ne najboljša igra, toda karakter ekipe

»Pritisk je bil zares velik, vedeli smo, da bo težko, da se Ukrajinci borijo in se ne predajajo, pa tudi, da bo prvi niz najtežji. V svoji ekipi, kljub morda ne najboljši igri, sem videl karakter. Na Poljsko gremo po zmago, sicer bi ostali doma,« je strnil vtise selektor Gheorghe Cretu.

Zahvala navijačem

»Ukrajinci so zares dobro pritisnili s servisom in igrali domala brez napake pri začetnem udarcu in bloku. Mi smo začeli v krču, ko smo se le sprostili, smo zaigrali bolje. Rad bi se zahvalil vsej Sloveniji, da se je ponovno združila in dihala z nami,« pa je komentiral sprejemalec Klemen Čebulj.

Kako do vstopnic za polfinale?

Slovenskim navijačem bodo vstopnice, ki jih bo prejela Odbojkarska zveza Slovenije, na voljo le v okviru aranžmajev Turistične agencije Palma (TUKAJ). Navijači, ki bodo na Poljsko potovali v lastni režiji, lahko vstopnice dobijo zgolj pri poljskih organizatorjih (TUKAJ).

Nalaganje
Nazaj na vrh