Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski košarkarji do prvega mesta v skupini in dvoboja z Belgijo, Šutejeva tretja

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 07. 09. 2022 / 19:25
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 08.09.2022 / 00:39
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski košarkarji do prvega mesta v skupini in dvoboja z Belgijo, Šutejeva tretja
Luka Dončić je s 47 točkami postal drugi najboljši strelec na eni tekmi evropskih prvenstev. FOTO: FB/Luka Doncic

Slovenski košarkarji do prvega mesta v skupini in dvoboja z Belgijo, Šutejeva tretja

Slovenski košarkarji so osvojili prvo mesto v predtekmovanju evropskega prvenstva v Kölnu. Sedaj popravnih izpitov ne bo več. Njihov tekmec v osmini finala bo reprezentanca Belgije.

Kljub odsotnosti poškodovanega Mikea Tobeyja so v petem nastopu premagali Francijo z 88:82 (20:19, 44:40, 64:64). Kot poroča STA, je Luka Dončić s 47 točkami postal drugi najboljši strelec na eni tekmi evropskih prvenstev. Slovenija se bo v soboto v osmini finala v Berlinu pomerila z reprezentanco Belgije.

Luka Dončić je 47 točk dosegel ob metu 15:23 iz igre, trojke 6:11, ob tem pa je za statistični indeks 47 zbral še sedem skokov in pet podaj.

Slovenija je v Nemčiji dosegla štiri zmage proti Litvi, Madžarski, Nemčiji in Franciji, izgubila pa je z Bosno in Hercegovino, ki je danes po porazu z Litvo izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Nemčija si lahko ob 20.30 z zmago proti Madžarski zagotovi drugo mesto v skupini, Francija bi bila v tem primeru tretja, Litva pa četrta.

Luka Dončić je 47 točk dosegel ob metu 15:23 iz igre, trojke 6:11, ob tem pa je za statistični indeks 47 zbral še sedem skokov in pet podaj. Goran Dragić je dodal 14 točk. Več točk na eni tekmi na evropskih prvenstvih, 63, je dosegel le Belgijec Eddy Terrace leta 1957 proti Albaniji.

Tina Šutej je v Zürichu ponovila lansko uvrstitev. FOTO: FB/Tina Sutej

Tina Šutej tretja na diamantni ligi v Zürichu

Uspeh je dosegla tudi slovenska rekorderka Tina Šutej, ki je bila v Zürichu tretja na finalu diamantne lige v skoku s palico. Preskočila je 4,61 m in ponovila lansko uvrstitev. Zmagala je Avstralka Nina Kennedy, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojila bron, s 4,81 m.

V četrtek, drugi dan finala, bosta v Zürichu nastopila še dva slovenska predstavnika, Čeh in Horvatova.

Druga je bila trikratna zaporedna svetovna podprvakinja, Američanka Sandi Morris, zlata na dveh dvoranskih svetovnih prvenstvih 2018 in 2022, ki je tokrat skočila 4,71 m.

V četrtek, drugi dan finala, bosta v Zürichu nastopila še dva slovenska predstavnika, in sicer svetovni prvak Kristjan Čeh, ki se bo potegoval za zmago v metu diska ob 18.15, in Anita Horvat, ki bo nastopila na 800 m, na dva stadionska kroga pa bo startala ob 21.19.

Nalaganje
Nazaj na vrh